Πάνω από 30 εκατ. ευρώ για το 2024 στο Κινούμαι Ηλεκτρικά
2 Φωτογραφίες »

Πάνω από 30 εκατ. ευρώ για το 2024 στο Κινούμαι Ηλεκτρικά

1.714 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2024)

- Η κυβέρνηση «σπρώχνει» την ηλεκτροκίνηση
- «Αθόρυβα & δεν ρυπαίνουν εκεί που κινούνται»: Στόχος η βελτίωση της ζωής των πολιτών
- Όλα τα «χαρτιά» (Δίπλωμα, Τέλη, ΚΤΕΟ) σε μια εφαρμογή στο smartphone
- Τα «πράσινα» λεωφορεία σε πρώτο πλάνο για τα ΜΜΜ

Η κυβέρνηση «σπρώχνει» την ηλεκτροκίνηση - Τριπλασιασμός πληρωμών το 2024

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για τον τριπλασιασμό των πληρωμών για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», με ποσό που θα υπερβαίνει τα 30 εκ. ευρώ για το 2024.

«Αθόρυβα & δεν ρυπαίνουν εκεί που κινούνται»: Στόχος η βελτίωση της ζωής των πολιτών

Αυτή η κίνηση θα βοηθήσει στους στόχους που έχουν τεθεί για «πράσινες» μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα με έμφαση στη μικροκινητικότητα, την αποθάρρυνση της χρήσης κινητήρων βενζίνης και diesel, τα κοινόχρηστα οχήματα και την εκτεταμένη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Μέσω των παραπάνω η κυβέρνηση πιστεύει πως θα επιτευχθεί μείωση του κυκλοφοριακού και κατ΄ επέκταση των ρύπων και του θορύβου, καθώς η χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου εντός των μεγάλων πόλεων επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υφυπουργός «το ηλεκτρικό όχημα είναι 3 έως 4 φορές πιο αποδοτικό από τα αντίστοιχα θερμικά, δεν ρυπαίνει εκεί που κινείται και δεν κάνει θόρυβο».

Όλα τα «χαρτιά» (Δίπλωμα, Τέλη, ΚΤΕΟ) σε μια εφαρμογή στο smartphone

Σύμφωνα πάντα με την κ. Αλεξοπούλου, απαραίτητο στοιχείο για να επιτευχθεί η βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Αθήνα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε η ψηφιοποίηση μιας σειράς εγγράφων που ολοκληρώνουν το ψηφιακό πορτοφόλι των οδηγών. Πέρα από το δίπλωμα οδήγησης, ο πολίτης μπορεί να βλέπει και να ελέγχει για κάθε όχημά του τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας, αν το όχημά του είναι σε κίνηση ή ακινησία, το αποτέλεσμα του τελευταίου Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου καθώς επίσης και τα στοιχεία ασφάλισης του οχήματός του. Πλέον τα έγγραφα θα βρίσκονται στο κινητό μέσω του, ενώ από την ίδια εφαρμογή ο πολίτης θα λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του, δύο εβδομάδες πριν τον επόμενο Τεχνικό Έλεγχο.

Τα «πράσινα» λεωφορεία σε πρώτο πλάνο για τα ΜΜΜ

Κλείνοντας, έγινε αναφορά στην ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος των μεταφορών, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί με σταθερή πρόοδο σε 3 επίπεδα:

  • χρήση πιο αποδοτικών εξηλεκτρισμένων οχημάτων
  • αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και
  • αλλαγή φιλοσοφίας τρόπου ζωής όλων μας.
Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός υποστήριξε πως για να αλλάξει η συνήθεια ετών «της βολής του Ι.Χ.» θα πρέπει να βελτιωθεί η υπηρεσία μετακίνησης που προσφέρουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και να δοθεί προτεραιότητα σε πεζούς και δικυκλιστές έναντι των αυτοκινήτων, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πολίτης θα επιλέξει μια πιο ήπια μορφή μετακίνησης αν δει ότι εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός υπενθύμισε ότι 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία (140 για την Αθήνα και 110 για τη Θεσσαλονίκη), θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε 3 μήνες, ενώ συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες για την προμήθεια των υπολοίπων, συνολικά 1.300, λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

MIKRA VANS LEASING
test center