Το Jeep Renegade δεν έχει ουσιαστικό πρόβλημα στις light εκτός δρόμου περιηγήσεις. Μια τετρακίνητη έκδοση με 1,6 diesel κινητήρα, θα ήταν εξαιρετική πρόταση.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Jeep Renegade δεν έχει ουσιαστικό πρόβλημα στις light εκτός δρόμου περιηγήσεις. Μια τετρακίνητη έκδοση με 1,6 diesel κινητήρα, θα ήταν εξαιρετική πρόταση.

Jeep Renegade 1,6 ΜΤJ 120

223.884 Επισκέψεις στο άρθρο

Χωρίς αμφιβολία το Renegade είναι το ιδανικό Jeep για την Ελλάδα, λόγω μεγέθους και λόγω κυβισμού κινητήρων. Μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με το Fiat 500X και τοποθετείται κάτω από το Wrangler, όντας μικρότερο από τα Compass και Patriot. To Renegade έρχεται για πρώτη φορά ως όνομα μοντέλου, αφού μέχρι πρότινος χαρακτήριζε ειδικές σκληροτράχηλες εκδόσεις μοντέλων της Jeep. 


Η καμπίνα του Jeep Renegade είναι καλοφτιαγμένη, πρακτική και ευρύχωρη.

Η καμπίνα του Jeep Renegade είναι καλοφτιαγμένη, πρακτική και ευρύχωρη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Στην καθημερινότητα
O 1,6 ΜΤJ της Fiat διακρίνεται για την σβελτάδα και την πολιτισμένη λειτουργία του, ενώ τραβάει θετικά ακόμη και με 6η στις 1.500 σ.α.λ. Από εκεί και πέρα, το Jeep Renegade στην καθημερινή οδήγηση προσφέρει μια  ευχάριστα brutal αίσθηση: Κάθεσαι ψηλά, το καπό είναι μακρύ, το πλαίσιο στιβαρό και οι αναρτήσεις παρά τις αυξημένες διαδρομές ελέγχουν καλά τις κινήσεις του αμαξώματος. Οι κλίσεις είναι περιορισμένες και παρά την απουσία τετρακίνησης η πρόσφυση των εμπρός τροχών είναι υψηλή. Αναμφίβολα μιλάμε για το πιο ευχάριστο Jeep στην καθημερινή οδήγηση. Η καμπίνα είναι καλοφτιαγμένη, πρακτική και ευρύχωρη.
 
Στην πίστα 4Χ4
Oυσιαστικό πρόβλημα δεν αντιμετώπισε και πέρασε όλες τις δοκιμασίες, χωρίς να κολλήσει και να χρειαστεί ρυμούλκηση. Ωστόσο το αυξημένο βάρος, η χειρότερη γωνία προσέγγισης σε σχέση με το Fiat 500X και η απουσία κάποιου έστω ηλεκτρονικού βοηθήματος απαίτησαν περισσότερη προσοχή στην εκτέλεση των δοκιμασιών. Πάντως τα 175 χλστ. από το έδαφος βοήθησαν ώστε να μην βρει πουθενά, ενώ οι διαδρομές της ανάρτησης είναι μεγάλες και έτσι οι τροχοί δεν έχαναν εύκολα την επαφή με το έδαφος. 
 
Στον αυτοκινητόδρομο
Η ανάρτηση είναι ήσυχη και ενδοτική στις ανωμαλίες και σε συνδυασμό με την καλή ηχομόνωση και την έλλειψη έντονου αεροδυναμικού θορύβου, το Jeep Renegade εξασφαλίζει ευχάριστο ταξίδι. H μέτρια αεροδυναμική και το αυξημένος βάρος όμως επιβαρύνουν την κατανάλωση. Έτσι στα 6,0 λτ./100 χλμ. έχει ταχύτητα 122 χλμ./ώρα έναντι 124 του αδελφού Fiat 500X.
 
H γνώμη του Mr 4X4
Έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αλλά τα ασφάλτινα ελαστικά, ο μακρύς μπροστινός πρόβολος και το αυξημένο βάρος δεν βοηθούν. Πάντως δεν είχε πρόβλημα στις τυπικές δοκιμασίες για ένα 4Χ2 crossover. Μια τετρακίνητη έκδοση 1,6D θα ήταν super.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto