• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το υβριδικό Toyota Auris αναμένεται στα μέσα του επόμενου έτους.

Το Toyota Auris Hybrid θα φέρει την ίδια υβριδική τεχνολογία με το Toyota Prius (Hybrid Synergy Drive).

Υβριδικό το Toyota Auris

Διαβάστηκε από 18561 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/7/2009

Η γκάμα των υβριδικών μοντέλων της Toyota θα εμπλουτιστεί με ένα ακόμη μοντέλο, το Toyota Auris Hybrid. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής φίρμας, αυτό θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Toyota στην Αγγλία και θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά στα μέσα του 2010.

 
Σύμφωνα με τα λόγια του Tadashi Arashima, CEO και πρόεδρο της Toyota Motor Europe, μια τέτοια κίνηση θα κάνει τα υβριδικά οχήματα πιο προσιτά στον καταναλωτή, που σημαίνει ότι η τιμή του Toyota Auris Hybrid θα είναι πιο χαμηλή από του Toyota Prius τρίτης γενιάς.
Πληροφορίες όσον αφορά στην υβριδική του τεχνολογία δεν ανακοινώθηκαν, αναμένεται ωστόσο να φέρει την ίδια με αυτή του Toyota Prius (Hybrid Synergy Drive, στην οποία ο 1.800άρης βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 80 ίππων).
Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Toyota Motor UK στην περιοχή του Derbyshire.
Αυτή τη στιγμή, η οικολογικότερη έκδοση του μοντέλου είναι αυτή με τον κινητήρα των 1,33 λίτρων του οποίου η μέση κατανάλωση ανέρχεται στα 5,8 l/100km. Στο Toyota Prius αυτή είναι 4 l/100km, επομένως μια αντίστοιχη τιμή αναμένεται και για το μικρομεσαίο μοντέλο της φίρμας.

Tags: TOYOTA