" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η έκδοση CS400 είναι η ταχύτερη (μέχρι στιγμής) του Impreza

H ιπποδύναμη αγγίζει τους 400 ίππους και τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε μόλις 3,7 δλ.!

Εσωτερικά η διάταξη είναι η γνωστή όμως υπάρχουν νέα καθίσματα της Recaro, νέα υλικά στο ταμπλό, και φυσικά τα σήματα της Cosworth

Subaru Impreza Cosworth με 400 ίππους!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/5/2010

Την πιο γρήγορη αλλά και συλλεκτική έκδοση του Impreza παρουσίασε η Subaru. Αυτή θα φέρει τον κωδικό Cosworth, με την ιπποδύναμη να έχει εκτοξευτεί στους 400 ίππους, και αντίστοιχα τις επιδόσεις σε επίπεδο super-car. Το μοντέλο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

 
Η ταχύτερη έκδοση του Subaru Impreza WRX STI θα φέρει τον κωδικό CS400. Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την ιστορική Cosworth, και η διάθεση του θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, όμως θα αφορά αποκλειστικά την Αγγλία ενώ μάλιστα η παραγωγή του θα γίνει στον εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό των 75 μονάδων. Το Subaru Impreza WRX STI CS400 θα χρησιμοποιεί το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο boxer κινητήρα των 2,5 λίτρων που όμως θα έχει επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο, αλλαγές σε τούρμπο, εξάτμιση αλλά και στα σωθικά του κινητήρα με νέα πιστόνια, μπιέλες, τσιμούχες και ρουλεμάν. Το αποτέλεσμα είναι η εντυπωσιακή ιπποδύναμη των 400 ίππων στις 5.750 σ.α.λ. με την επιτάχυνση για τα 0-100 χ.α.ω. να ολοκληρώνεται πλέον σε μόλις 3,7 δλ.! Επίσης υπάρχει ανανεωμένη ανάρτηση με χαμήλωμα της τάξης των 10 χιλιοστών, καθώς και βελτιώσεις στο σύστημα πέδησης με εξαπίστονες δαγκάνες και δίσκους διαμέτρου 344 χιλιοστών εμπρός, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την AP Racing. Εξωτερικά υπάρχει ανανεωμένος εμπρός προφυλακτήρας με νέο σπόιλερ στο κάτω του μέρος, σήματα της έκδοσης Cosworth, διαφοροποιημένος προφυλακτήρας πίσω, καθώς και νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18 ιντσών. Εσωτερικά το χρώμα που κυριαρχεί είναι το μαύρο, ενώ οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέα καθίσματα της Recaro, νέες επενδύσεις στο ταμπλό, καθώς και τα σήματα της Cosworth.