Οδηγώντας το εντυπωσιακό Ford Fiesta Van

Οδηγώντας το εντυπωσιακό Ford Fiesta Van

(4/11/2010)

Το Ford Fiesta Van από την ημέρα που μας πρωτοσυστήθηκε, αναμφίβολα κλέβει τις εντυπώσεις χάρη στην εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση του, στο ιδανικό συνδυασμό πρακτικότητας και εμφάνισης, καθώς και στο σχετικά χαμηλό κόστος αγοράς αλλά και χρήσης. Τα θετικά του όμως συνεχίζονται.

Ποιότητα, άνεση και ψυχαγωγία Ευχάριστη και εντυπωσιακή εικόνα κυριαρχεί στο εσωτερικό του Fiesta Van, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τα ανθεκτικά και εξαιρετικής ποιότητας υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό, την εντυπωσιακή και πρωτότυπη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, καθώς και τις σπορτίφ πινελιές που έχουν προστεθεί κατά μήκος της καμπίνας των επιβατών, δημιουργώντας ένα ιδανικό «χώρο εργασίας».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Παράλληλα ο πίνακας των οργάνων είναι σύγχρονος, ενώ όπως ήδη προαναφέραμε, το ενδιαφέρον κεντρίζει η κεντρική κονσόλα, στην οποία βρίσκεται τοποθετημένο το εξαιρετικό ηχοσύστημα με την οθόνη πολλαπλών ενδείξεων και τις υπέρ-αρκετές λειτουργίες που είναι διαθέσιμες!

&&&& &&&& Με ωφέλιμο φορτίο 423 κιλών

Παρά την έμφαση η οποία δόθηκε στην σχεδίαση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, ο χαρακτήρας του Mini-Vanette της γερμανικής εταιρείας δεν αλλοιώνεται ούτε στο ελάχιστο, καθώς το Fiesta Van διακρίνεται για τις μεγάλες μεταφορικές του δυνατότητες και την πρακτικότητα του. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής, το Fiesta Van έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου 423 κιλών, ο ωφέλιμος χώρος φόρτωσης έχει όγκο άνω του 1,0 κ.μ., ενώ το μέγιστο μήκος του ορίζεται στα 1.327 χλστ. Επιπροσθέτως, το πλάτος του ορίζεται στα 1.278 χλστ. (1.004 χλστ. μεταξύ των θόλων) και το ύψος του στα 936 χλστ. αντίστοιχα.

&&&& &&&& Απίστευτο κι όμως.. επιβατικό!

Επί του πρακτέου, το οποίο είναι ο δρόμος, το Fiesta Van αποκαλύπτει τα κρυφά ταλέντα του, τα οποία είναι επιμελώς κρυμμένα πίσω από την επαγγελματική –αν και εντυπωσιακή- αμφίεση του.Διακρίνεται για τον σπορ χαρακτήρα του και την πολύ καλή ποιότητα κύλισης, στοιχεία τα οποία σαφέστατα έχει «κληρονομήσει» από την επιβατική του έκδοση, ενώ στο συνολικό αποτέλεσμα συντελούν επίσης και οι δυνατοί κινητήρες με τους οποίους εφοδιάζεται, το πολύ καλό σε αίσθηση τιμόνι, η σφιχτή και σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση, καθώς και το εξαιρετικό 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η γενικότερη αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός είναι ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο με στοιχεία επιβατικού σε όλους τους τομείς, το οποίο κινείται με ιδιαίτερη άνεση, ασφάλεια και ευελιξία τόσο εντός πόλης -λόγω των περιορισμένων εξωτερικών διαστάσεών του- όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο, δίχως να αφήνει παραπονεμένο ακόμη και τον πιο απαιτητικό ή «ανήσυχο» οδηγό!

&&&& Αποδίδοντας 82 ίππους

Το Fiesta Van της δοκιμής, εφοδιάζονταν με τον 16βάλβιδο βενζινοκινητήρα της οικογένειας Duratec, χωρητικότητας 1,25 λίτρων και απόδοσης 82 ίππων, ο οποίος συντελεί σημαντικά στην γενικότερη εξαιρετική ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου, δημιουργώντας τις ιδανικές προϋποθέσεις για άνετη και ασφαλή κίνηση σε όλο το φάσμα των στροφών του, ενώ παράλληλα αξιοσημείωτη είναι και η αρμονική συνεργασία του με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με το οποίο εφοδιάζεται το γερμανικό Mini-Vanette.
Να σημειωθεί επίσης πως το Fiesta Van είναι διαθέσιμο και με δύο πετρελαιοκινητήρες Duratorq, 1,4 και 1,6 λίτρων, με απόδοση 68 και 90 ίππων αντίστοιχα.
Mercedes
moto