Αιώνια πιστή στο MX-5 δηλώνει η Mazda

Αιώνια πιστή στο MX-5 δηλώνει η Mazda

1.373 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2023)

Ο CEO της Mazda κ. Martijn ten Brink διαβεβαίωσε τους φίλους του μοντέλου πως η μάρκα δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ το MX-5 χωρίς διάδοχο, ακόμη και εάν χρειαστεί να το εξηλεκτρίσει.

Δεν νοείται Mazda χωρίς MX-5...

To MX-5 είναι ένα μοντέλο που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην κορυφή της κατηγορίας του και δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί το μοντέλο με τη μεγαλύτερη κληρονομιά στην γκάμα της Mazda. Οι φίλοι του μοντέλου, βλέποντας τα roadster να λιγοστεύουν, ανησυχούν πως η εταιρεία ίσως σταματήσει την παραγωγή του Μiata, φαίνεται όμως πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Για πάντα στην γκάμα της Mazda

Μιλώντας σε βρετανικά μέρα κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, ο CEO της Mazda στην Ευρώπη, κ. Martijn ten Brink δήλωσε πως το MX-5 «δεν θα πεθάνει ποτέ». Ο ίδιος στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «Πώς γίνεται να παραμείνεις πιστός στο concept της φύσης του αυτοκινήτου χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις τεχνολογίες νέας γενιάς; Δεν έχουμε αποφασίσει πως θα γίνει αυτό. Το σίγουρο είναι πως το MX-5 θα παραμείνει για πάντα μέρος της γκάμας μας».

Το τωρινό MX-5 πωλείται σχεδόν απαράλλαχτο εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο έχει μικρές επιπτώσεις στην εμπορική πορεία του αυτοκινήτου, αφού όσοι το προτιμούν, ξέρουν πολύ καλά τι αγοράζουν: αξιόπιστο ατμοσφαιρικό κινητήρα, πίσω κίνηση για πολλά παιχνίδια και ένα από τα καλύτερα χειροκίνητα κιβώτια της αγοράς.

Μονόδρομος ο εξηλεκτρισμός του Miata

Το MX-5 πάντως δεν πρόκειται να αποφύγει τον εξηλεκτρισμό, αφού μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται μονόδρομος ώστε το μοντέλο να συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 7. Το νέας γενιάς ΜΧ-5 λέγεται πως βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, με  τη μάρκα να υπόσχεται πως θα κρατήσει ίδια την συνταγή που έκανε διάσημο το μοντέλο όσο αυτό είναι δυνατό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 test electric
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel