29 φωτογραφίες »

Alfa Romeo Stelvio Vs Audi Q5

68.331 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2021)

Executive πολυτέλεια και απόλαυση: Η Alfa Romeo Stelvio στέκεται απέναντι στο ανανεωμένο Audi Q5 σε μια premium διαμάχη πολυτέλειας και ευχαρίστησης για λίγους και εκλεκτούς.


H Alfa Romeo τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει στην κατηγορία των premium μεσαίων, μια κατηγορία που παραδοσικά κυριαρχούν τα γερμανικά μοντέλα. Η αρχή έγινε με τη Giulia που έβαλε δύσκολα στις παραδοσιακές μπερλίνες και ακολούθησε η Stelvio, το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας. Βέβαια για να μπορέσει να σπάσει το «κατεστημένο» των Γερμανών, πρέπει εκτός από ποιότητα και όλα τα συναφή premium στοιχεία, να έχει και διάφορα ακόμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως δελεαστική τιμή, οδηγοκεντρική οδική συμπεριφορά και φυσικά την σαγηνευτική της εμφάνιση. Αρκούν όμως αυτά τα στοιχεία για να σταθεί απέναντι σε ένα κλασσικό εκπρόσωπο της κλάσης, όπως το Audi Q5; Ένα μοντέλο, το οποίο μόλις ανανεώθηκε, μένοντας πιστό στις γερμανικές του αξίες: Κλασσικές γραμμές, αψεγάδιαστη ποιότητα και κορυφαία άνεση. Τα συγκρίνουμε στις σπορτίφ ισχυρές diesel εκδόσεις τους Veloce και S-Line, των 210 και 204 ίππων αντίστοιχα, οι οποίες έχουν και παραπλήσιες τιμές. Από 56.800 ευρώ η Stelvio και από 57.420 ευρώ το Q5.

Σχεδίαση: Πιο γοητευτική η Stelvio
Είναι το μεγάλο της όπλο και το στοιχείο που αναμφίβολα ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Φυσικά αναφερόμαστε στην γοητευτική εμφάνιση της Stelvio, η οποία είναι ξεχωριστή αισθητικά μέσω των σαγηνευτικών της γραμμών και των λεπτομερειών της σχεδίασης. Άκρως δυναμική στο σύνολό της και προβάλλοντας τον απαραίτητο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα που οφείλει να διαθέτει ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και τιμής. Με διαφορετική φιλοσοφία το ανανεωμένο Q5, ποντάρει στη γοητεία του κλασσικού και της σοβαρότητας που εκπέμπουν τα μοντέλα της φίρμας. Παράλληλα στην S-Line τονίζεται και ο δυναμισμός του, με τους σπορτίφ προφυλαχτήρες, την αεροτομή και τα πλευρικά σπόιλερ.

Εσωτερικό-Χώροι: Premium μεν, διαφορετικά δε
Η Stelvio έχει σπορτίφ σχεδιαστικές αναφορές, χωρίς φυσικά να αμελεί την ποιότητα, με τα υλικά να είναι άκρως ποιοτικά και ευχάριστα στην αφή. Το ίδιο ισχύει και για το Q5 βέβαια, το οποίο ναι μεν αισθητικά είναι πιο αυστηρό, ωστόσο έχει πιο προσεγμένο φινίρισμα και συναρμολόγηση. Αισθητές hi-tech πινελιές θα συναντήσουμε και στα δύο μοντέλα, ωστόσο για το Audi στοιχεία όπως ψηφιακός πίνακας οργάνων και κλιματισμός σε ζώνες είναι διαθέσιμα μόνο στον προαιρετικό κατάλογο, εν αντιθέσει με τη Stelvio. Οι χώροι είναι πιο φιλόξενοι στο Q5, όχι τόσο λόγω διαστάσεων, όσο σχήματος της καμπίνας, με τα δύο μοντέλα να διαθέτουν αρκετά μεγάλο χώρο για τις αποσκευές, 525 (Stelvio) και 520 (Q5) λίτρων αντίστοιχα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Hyundai
vw