Αλλάζει τις ονομασίες των ηλεκτρικών και Plug-in μοντέλων της η Volvo

Αλλάζει τις ονομασίες των ηλεκτρικών και Plug-in μοντέλων της η Volvo

Αλλάζει τις ονομασίες των ηλεκτρικών και Plug-in μοντέλων της η Volvo

1.493 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2024)

- Τέλος της ονομασίας «Recharge»
- Τα ηλεκτρικά της οχήματα θα λάβουν το γράμμα «Ε»
- Τα Plug-in υβριδικά θα υιοθετήσουν την κατάληξη «Τ6» ή «Τ8»
- Στόχος της εταιρίας να έχει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο της μέχρι το 2030

Τέλος της ονομασίας «Recharge»

Με την Volvo να έχει επεκτείνει αρκετά τον στόλο της τα τελευταία χρόνια, οι ονομασίες των μοντέλων της έχουν προκαλέσει μια μερική σύγχυση σε πολλούς. Για αυτόν τον λόγο η σουιδική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τον τρόπο που βαφτίζει τα αυτοκίνητα της. Από τώρα και στο εξής η ονομασία «Recharge» δεν θα χρησιμοποιείται μήτε στα ηλεκτρικά μήτε στα Plug-in υβριδικά της οχήματα.

Τα ηλεκτρικά της οχήματα θα λάβουν το γράμμα «Ε»

Ως αποτέλεσμα των αλλαγών, τα ηλεκτρικά οχήματα της Volvo θα λάβουν το γράμμα «E» στην αρχή του ονόματος τους. ¶ρα λοιπόν το XC40 Recharge και το C40 Recharge, μετονομάζονται σε EX40 και ΕC40, αντίστοιχα. Το ίδιο ισχύει και με το EX30 crossover, το SUV EX90 και το minivan ΕΜ90 που προσφέρεται αποκλειστικά στις κινεζικές αγορές.

Τα Plug-in υβριδικά θα υιοθετήσουν την κατάληξη «Τ6» ή «Τ8»

Ταυτόχρονα τα Plug-in υβριδικά μοντέλα της εταιρίας θα υιοθετήσουν την κατάληξη «Τ6» ή «Τ8» ανάλογα με την συνδυαστική τους ισχύ. Η ονομασία αυτή χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος για τα βενζινοκίνητα μοντέλα της, αλλά επαναπροσδιορίστηκε μιας και η Volvo μεταβαίνει σε μια αποκλειστικά ηλεκτρική επχοή μέχρι το 2030.

Στόχος της εταιρίας να έχει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στον στόλο της μέχρι το 2030

Η Volvo έχει ανακοινώσει αρκετά επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα, πριν κάνει αποκλειστικά ηλεκτρικό τον στόλο της μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Έχει φυσικά μεγάλες αποστάσεις να διανύσει ακόμα, αφού  οι πωλήσεις των αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων της αναλογούν μόνο 16% των συνολικών πωλήσεων της εταιρίας και αυτά για το έτους 2023. Σημειώνει πάντως σημαντική πρόοδο με άνοδο 70% στο ποσοστό πωλήσεων των ηλεκτρικών της οχημάτων συγκριτικά με το 2022.

ford
SEAT