• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Για έναν κόσμο δίχως ορυκτά καύσιμα προορίζεται το όραμα του σχεδιαστικού οίκου Camal, που συνδυάζει στοιχεία του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η Camal ονομάζει το concept της Viva και μοιάζει σαν την άμαξα του μέλλοντος, η οποία αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης χρησιμοποιεί δύο άλογα.

Όσο τα ζώα κινούνται φορτίζουν τις μπαταρίες της άμαξας, η οποία μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα χάρη στους ηλεκτροκινητήρες. Εναλλακτικά, βοηθούν τα άλογα στην κίνηση της άμαξας όταν αυτά κουραστούν.

Η εταιρεία φαντάζεται την άμαξά της με μήκος 7 μέτρων, πλάτος 2,5 μέτρων και ύψος 2 μέτρων. Στο εσωτερικό κάθονται 4 επιβάτες αντικριστά σε μεγάλες πολυθρόνες.

Αν ποτέ επιστρέψει η άμαξα

Διαβάστηκε από 1918 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/7/2017

Ο σχεδιαστικός οίκος Camal παρουσιάζει το Viva, μια πρωτότυπη άμαξα που κινείται από δύο άλογα και έναν ηλεκτροκινητήρα, δίνοντάς μας μια εναλλακτική λύση για τις μεταφορές σε ένα μέλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα...

 
Φανταστείτε τον κόσμο μας αν δεν είχε εφευρεθεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης ή -για να το κάνουμε πιο ρεαλιστικό- σκεφτείτε ένα μέλλον δίχως ορυκτά καύσιμα. Για έναν τέτοιο κόσμο προορίζεται το όραμα του σχεδιαστικού οίκου Camal, που συνδυάζει στοιχεία του παρελθόντος και του μέλλοντος.
 
Η Camal ονομάζει το concept της Viva και μοιάζει σαν την άμαξα του μέλλοντος, η οποία αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης χρησιμοποιεί δύο άλογα. Όσο τα ζώα κινούνται φορτίζουν τις μπαταρίες της άμαξας, η οποία μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα χάρη στους ηλεκτροκινητήρες. Εναλλακτικά, βοηθούν τα άλογα στην κίνηση της άμαξας όταν αυτά κουραστούν.
   
Το εξωτερικό του πρωτότυπου Viva είναι απλό και φουτουριστικό. Μπροστά έχει δύο τροχούς, ενώ πίσω υπάρχει ένας μεγάλος σφαιρικός τροχός. Η εταιρεία φαντάζεται την άμαξά της με μήκος 7 μέτρων, πλάτος 2,5 μέτρων και ύψος 2 μέτρων. Στο εσωτερικό κάθονται 4 επιβάτες αντικριστά σε μεγάλες πολυθρόνες.
 
Φυσικά δεν αναμένεται (ελπίζουμε) η επιστροφή της άμαξας στο προσκήνιο, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία της ιδέας της Camal, ειδικά αν ποτέ ξεμείνουμε από ορυκτά καύσιμα.

Tags: Camal, Viva