9 φωτογραφίες »

Η Jaguar XF κερδίζει μία αναθεωρημένη μπροστινή μάσκα και νέους προβολείς.

Ανανεωμένη Jaguar XF

4.622 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2020)

Την ανανεωμένη XF παρουσίασε πριν από λίγο η Jaguar προσφέροντας στο βρετανικό σεντάν νέα εξωτερική εμφάνιση, αλλά και μία σειρά περαιτέρω αναβαθμίσεων τόσο στον τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και στον κινητήρα.


Κάνοντας αμέσως τις συστάσεις και ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, εκεί η Jaguar XF κερδίζει μία αναθεωρημένη μπροστινή μάσκα και νέους προβολείς και φώτα ημέρας LED «Double J». Ο κατασκευαστής εφάρμοσε στο σεντάν νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αλλά και ανασχεδιασμένα οπίσθια φωτιστικά σώματα.
 
Η ανανεωμένη Jaguar XF θα προσφέρεται με τρεις επιλογές κινητήρα, μία ήπια υβριδική ντίζελ και δύο βενζίνης. Η πρώτη αντικαθιστά τον προηγούμενο πετρελαιοκινητήρα και αποτελείται από ένα τούρμπο 4κύλινδρο ντίζελ μοτέρ που συνεργάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt. Η ισχύς του ανέρχεται σε 204 ίππους και 430 Nm ροπής και «παντρεύεται» ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο που συνδυάζεται με κίνησης είτε στους πίσω είτε στους τέσσερις τροχούς.
 
Σε ότι αφορά τις δύο επιλογές βενζίνης, προέρχονται από τον ίδιο 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα σε συνδυασμό με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο. Η λιγότερο ισχυρή έκδοση προσφέρει 250 ίππους και 365 Nm ροπής με κίνηση είτε στους πίσω είτε στους τέσσερις τροχούς, ενώ η δεύτερη και αποκλειστικά 4κίνητη, 300 άλογα και 400 Nm ροπής.
 
Το ανανεωμένο εσωτερικό της XF χαρακτηρίζεται από την ολοκαίνουργια HD curved οθόνη αφής 11,4 ιντσών που δεν διατίθεται προς το παρόν σε κανένα άλλο μοντέλο Jaguar και είναι κατά 48% μεγαλύτερη από αυτή που αντικαθιστά. Η οθόνη περιλαμβάνει επίσης το τελευταίο λειτουργικό σύστημα Pivi Pro της αυτοκινητοβιομηχανίας με το Apple CarPlay ως στάνταρ και το Android Auto ως στάνταρ σε επιλεγμένες αγορές. Το σύστημα Pivi Pro προσφέρει επίσης ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού. Παρών και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, όπως και ένα Head-Up Display.
 
Στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας η ανανεωμένη Jaguar XF είναι διαθέσιμη προς παραγγελία με κόστος απόκτησης από 32.585 λίρες (35.850 ευρώ περίπου), ενώ η Jaguar XF Sportbrake από 34.605 λίρες (38.073 ευρώ περίπου).

Mercedes
test center