5 φωτογραφίες »

Το ανανεωμένο SQ5 TDI υιοθετεί όλες τις αλλαγές στο στυλ και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις του κανονικού Q5.

Ανανεωμένο Audi SQ5 TDI

5.329 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2020)

Μετά την αποκάλυψη του ανανεωμένου Audi Q5 που είδαμε το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε σήμερα η σειρά του SQ5 TDI να κάνει την εμφάνισή του.


Το ανανεωμένο SQ5 TDI υιοθετεί όλες τις αλλαγές στο στυλ και τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις του κανονικού Q5, προσθέτοντας ωστόσο ένα αναβαθμισμένο V6 TDI 3,0 λίτρων κινητήρα. Μένοντας στο κομμάτι του κινητήρα να πούμε πως το μοτέρ είναι πλέον ρυθμισμένο για να προσφέρει 341 ίππους και 700 Nm ροπής μεταξύ 1.750 και 3.250 σ.α.λ. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,1 δευτερόλεπτά, ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχέση με το προηγούμενο πλέον SQ5 TDI, η Audi έχει αναθεωρήσει το μοτέρ για να προσφέρει την ισχύ του νωρίτερα σε σχέση με το εύρος των στροφών, αν και η ιπποδύναμη έχει μειωθεί ελαφρά από και συγκεκριμένα από τα 347 άλογα στα 341, όπως προαναφέραμε. Παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες αλλαγές στα επιμέρους εξαρτήματα του κινητήρα, όπως για παράδειγμα τα νέα έμβολα που είναι τώρα κατασκευασμένα από σφυρήλατο χάλυβα αντί για αλουμίνιο και το τούρμπο που διαθέτει μικρότερη και ελαφρύτερη φτερωτή. Επίσης η πολλαπλή εξαγωγής είναι καλύτερα μονωμένη.
 
Το μοτέρ του Audi SQ5 TDI συνεχίζει να λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 βολτ, το οποίο μπορεί να ανακτήσει ισχύ έως 8 kW και επιτρέπει στο όχημα να ξεκινά για έως και 40 δευτερόλεπτα με τον κινητήρα σβηστό. Η Audi ισχυρίζεται επίσης ότι το ήπιο-υβριδικό σύστημα μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και 0,7 λίτρα / 100 χλμ. Παρών είναι και ο ηλεκτρικός κομπρέσορας EPC που μειώνει σημαντικά το turbo lag.
 
Εξωτερικά στάνταρ είναι οι προβολείς LED, με τα Matrix LED φώτα να είναι προαιρετικά. Ένα σετ ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με ελαστικά 255/45 είναι στάνταρ, διαθέσιμοι είναι όμως και τροχοί 21 ιντσών. Στην καμπίνα υπάρχει νέα 10,1 ιντσών οθόνη αφής που υποστηρίζει το σύστημα infotainment MIB 3, ενώ δίπλα της βρίσκεται ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3 ιντσών. Φυσικά πολλά είναι στα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού, ενώ μακρύς χαρακτηρίζεται η κατάλογος του προαιρετικού εξοπλισμού.
 
Η Audi θα λανσάρει το SQ5 TDI στην Ευρώπη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, με την τιμή του στην αγορά της Γερμανίας να ξεκινά από τις 68.137,82 ευρώ.

Toyota
moto