Κάτω από το καπό βρίσκεται φυσικά ο ίδιος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων.

Nέα προσθήκη είναι το πακέτο Honda Sensing.

Iδού το ανανεωμένο Honda Civic Type R

18.510 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2020)

Η κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της Honda «φρεσκαρίστηκε» εμφανισιακά και αναβαθμίστηκε μηχανικά. Δείτε τι αλλαγές έγιναν. Πόσο άλλαξε η ακραία σχεδίασή του;

HONDA: Ηλεκτρισμένη γκάμα σε όλα τα μοντέλα


Λίγο καιρό αφότου η Honda προχώρησε στην αποκάλυψη του ανανεωμένου Civic, η εταιρεία παρουσίασε στον Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο και το φρεσκαρισμένο Civic Type R προσφέροντάς του μικρές αλλαγές στην εμφάνιση του και ακόμα πιο αεροδυναμική σχεδίαση.

Όπως είναι φυσιολογικό, οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι ίδιες με αυτές που έλαβαν χώρα και στις απλές εκδόσεις, κάτι που σημαίνει πως το Civic Type R εξοπλίζεται τώρα με ελαφρώς μεγαλύτερη γρίλια για την καλύτερη ψύξη του μοτέρ, μικρές διαφοροποιήσεις στον εμπρός και τον πίσω προφυλακτήρα, κόκκινες λεπτομέρειες στους δύο διαχύτες και μια νέα Boost Blue βαφή, αποκλειστικά για την πανίσχυρη έκδοση του ιαπωνικού hatchback. O εσωτερικός διάκοσμος από την πλευρά του αποτελείται τώρα από ένα νέο τιμόνι με επένδυση από δέρμα Alcantara και νέο επιλογέα ταχυτήτων.

Κάτω από το καπό, στην έκδοση που θα πωληθεί στις ΗΠΑ, θα βρίσκεται φυσικά ο ίδιος υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων με απόδοση 306 HP και 400 Nm ροπής (αναμένεται να συνεχίσει να αποδίδει πάντως 320 PS στην Ευρώπη, όπως προηγουμένως) που συνεργάζεται αρμονικά με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η Honda κάνει λόγο επίσης πως το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις υψηλές ταχύτητες ενώ, ακόμα, γίνεται λόγος πως η ανάρτηση έχει λάβει νέες ρυθμίσεις για να βελτιώνει τα επίπεδα άνεσης στο oδηγικό mode Comfort.

Nέα προσθήκη είναι το πακέτο Honda Sensing που προσφέρει πλήθος συστημάτων ασφάλειας αλλά και το Active Sound Control που προσαρμόζει τον ήχο του αυτοκινήτου στην καμπίνα ανάλογα με το mode που έχει επιλέξει ο οδηγός.
 

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC