Δοκιμάζουμε το νέο Ford Focus με τον επίσης νέο 1,5 λτ diesel των 120 ίππων.

Λεπτότεροι, ανάγλυφοι προβολείς και επιμηκυμένοι προβολείς ομίχλης τονίζουν το δυναμικό στυλ του αυτοκινήτου, ενώ οι διακριτικές πινελιές χρωμίου αναδεικνύουν την αίσθηση κομψότητας.

Η κεντρική κονσόλα «ελάφρωσε» αρκετά από το πλήθος των κουμπιών που υπήρχαν στο προηγούμενο Focus αυξάνοντας την εργονομία.

Το πίσω τμήμα είναι κομψό και χωρίζει η νέα διάταξη της πίσω πόρτας, καθώς και τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Aνανεωμένο Ford Focus 1,5 TDCi 120 PS

98.427 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2015

Το νέο Ford Focus εξοπλισμένο με τον επίσης νέο 1,5 λτ diesel των 120 ίππων, αξιοποιεί τη νέα του εμφάνιση με τις επεμβάσεις ουσίας σε τομείς όπως η τεχνολογία, η λειτουργικότητα και η οικονομία κίνησης, για να αναβαθμίσει την παρουσία του στην απαιτητική κατηγορία των μικρομεσαίων.

 

Στα γρήγορα: 
• 1.500 κ.εκ. diesel με 120 ίππους
• 0-100 χλμ/ώρα σε 10,6 δλ
• Μέση κατανάλωση 3,8 λτ./100χλμ
• Από 18.074 ευρώ

+ Εμφάνιση, επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, ποιότητα υλικών
- Χειρισμός infotainment 

«Δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με την 1η θέση, θέλαμε να προκαλέσουμε τον κόσμο με μία εντυπωσιακή, νέα έκδοση του Focus. Το νέο Focus «παντρεύει» τη σύγχρονη σχεδίαση, την προηγμένη τεχνολογία και την κορυφαία απόδοση καυσίμου με τη διάσημη οδηγική απόλαυση Focus». Τάδε έφη, ο Στέφεν Οντέλ, πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής, κάνοντας ξεκάθαρο το πρίσμα υπό το οποίο κατασκευάστηκε το νέο Ford Focus. Να διατηρήσει την παγκόσμια πρωτιά (στοιχεία 2013) στην απαιτητική κατηγορία των μικρομεσαίων, όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Αλλωστε το Focus είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της Ford στη σύγχρονη, ευρωπαϊκή τουλάχιστον, ιστορία της. Μην ξεχνάμε επίσης, πως από αυτό το μικρομεσαίο μοντέλο ουσιαστικά ξεκίνησε η σχεδιαστική, αλλά και οδηγική αναγέννηση της φίρμας του μπλε οβάλ.   

Εμφάνιση: One Ford
Αυτή είναι η φιλοσοφία στην οποία πάτησαν οι άνθρωποι της Ford και σχεδίασαν το νέο Focus, διορθώνοντας τις όποιες ατέλειες μπορεί να εμφάνιζε το προηγούμενο μοντέλο. Έτσι, το νέο Focus έρχεται με ένα αρκετά αλλαγμένο εμπρόσθιο τμήμα, το οποίο εκφράζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «One Ford» που αναφέραμε παραπάνω, μοτίβο που έχουμε δει στο ανανεωμένο Fiesta και στο νέο Mondeo

Ξεχωρίζει η νέα γρίλια με χρώμιο, τα μακρόστενα και πιο δυναμικά φώτα, το τονισμένο καπό, αλλά και ο αλλαγμένος προφυλακτήρας με τους μακρύτερους προβολείς ομίχλης. Στο πλάι του αμαξώματος δεν υπάρχουν αλλαγές και ξεχωρίζουν μόνο οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, ενώ πίσω προστίθενται πινελιές χρωμίου, ενώ αλλάζει ελαφρώς η σχεδίαση των φωτιστικών και της πόρτας του χώρου αποσκευών. Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε στο Focus μια σαφώς πιο δυναμική και ξεχωριστή εικόνα.