Το νέο Ford Focus προσφέρεται με το Cross Traffic Alert, σύστημα το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό όταν εξέρχεται με όπισθεν για διέλευση άλλων αυτοκίνητων.

Το Active Park Assist προσφέρει hands free παρκάρισμα με όπισθεν κάθετα και παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα.

Πολύ χρήσιμο το Door Edge Protector, που μειώνει την πιθανότητα ζημιάς με την ενεργοποίηση ενός προστατευτικού στην ακμή της πόρτας τη στιγμή που ανοίγει.

Τεχνολογία: Μπροστά από την εποχή του

98.417 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/1/2015

Το νέο Ford Focus είναι αναμφίβολα μια τεχνολογική εξτραβαγκάντζα για τα δεδομένα της μικρομεσαίας κατηγορίας, προσφέροντας στον στάνταρ ή τον προαιρετικό εξοπλισμό του τα πιο σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Για πρώτη φορά προσφέρεται αυτόματο, hands free παρκάρισμα με όπισθεν κάθετα παράλληλα με άλλα αυτοκίνητα. Επίσης πλέον προσφέρει και αυτόματο ξεπαρκάρισμα, αλλά και Cross Traffic Alert (προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων από πίσω τους). Υπάρχει επίσης η νέα γενιά του συστήματος αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, το οποίο λειτουργεί πλέον σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα, αντί 30 χλμ./ώρα στο προηγούμενο μοντέλο. Το σύστημα φρενάρει μόνο του αν ο οδηγός δεν αντιδράσει σε επικείμενη σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα. Στην περίπτωση κινούμενων αντικειμένων, το Active Braking λειτουργεί παρόμοια με το Active City Stop, αλλά με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια ανίχνευσης μεταξύ 8 και 180 χλμ./ώρα. Αναβαθμισμένα είναι και τα υπόλοιπα συστήματα υποβοήθησης, όπως το Adaptive Cruise Control, το Adaptive Front Lighting System (ρυθμιζόμενοι προβολείς), το Σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας, το ενεργό Σύστημα ελέγχου ακούσιας αλλαγής λωρίδας και το Σύστημα ανάγνωσης πινακίδων. Πλέον στη γκάμα υπάρχει και το σύστημα Ford MyΚey, που γνωρίζουμε από το Fiesta. Ιδιαίτερα έξυπνο και χρήσιμο είναι το (στάνταρ) Door Edge Protector, που μειώνει την πιθανότητα ζημιάς με την ενεργοποίηση ενός προστατευτικού στην ακμή της πόρτας τη στιγμή που ανοίγει, ενώ όταν η πόρτα κλείσει δεν είναι πλέον ορατό!

Tags: FORD FOCUS