2 φωτογραφίες »

Ανοίγει το πρώτο «αεροδρόμιο» ιπτάμενων οχημάτων

2.289 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Ο πρώτος χώρος προσγείωσης και απογείωσης ιπτάμενων οχημάτων στον κόσμο θα κατασκευαστεί μέσα στο 2021. Πού θα φτιαχτεί;


Ο πρώτος πλήρως λειτουργικός κόμβος για μελλοντικά ηλεκτρικά αστικά αεροσκάφη στον κόσμο θα ανοίξει στο Coventy του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος, μετά την εξασφάλιση της στήριξης της βρετανικής κυβέρνησης.

Το Urban Air Port Air-One έχει επιλεγεί ως ο νικητής του Future Flight Challenge της κυβέρνησης, ενός διαγωνισμού για την ανάπτυξη υποδομών για τα επερχόμενα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), για χρήση σαν φορτηγά και σαν ταξί.

Το Urban Air Port έχει επιλεγεί από το τμήμα Urban Air Mobility της Hyundai Motor Group ως εταίρος υποδομής προτεραιότητας, με την κορεατική εταιρεία να σχεδιάζει να κατασκευάσει τα δικά της αεροσκάφη eVTOL και να τα χρησιμοποιήσει από το 2028.

Το «αεροδρόμιο» λέγεται ότι είναι 60% μικρότερο από ένα παραδοσιακό ελικοδρόμιο. Οι τεχνικές κατασκευής επιτρέπουν στον χώρο αυτό να κατασκευαστεί μέσα σε λίγες μέρες και να εκπέμπει μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Συνολικά, 200 τέτοια σημεία έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για την «κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης». Η NASA ισχυρίζεται ότι η αστική αεροπορική κινητικότητα θα μπορούσε μόνο στις ΗΠΑ να αξίζει έως και 450 δισ. ευρώ στο εγγύς μέλλον, αν και υπάρχει συζήτηση σχετικά με τα νομοθετικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την χρήση τέτοιων οχημάτων.

Ο ιδρυτής του Urban Air Port, Ricky Sandhu, δήλωσε: «Τα αυτοκίνητα χρειάζονται δρόμους, τα τρένα χρειάζονται σιδηρόδρομους, τα αεροπλάνα χρειάζονται αεροδρόμια, τα eVTOL θα χρειαστούν Urban Air Ports. Τα eVTOL θα βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα στις πόλεις μας, θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και θα βοηθήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο να ηγηθεί μιας εντελώς καθαρής παγκόσμιας οικονομίας».
 

Toyota
moto