4 φωτογραφίες »

Tο MINI Electric Pacesetter θα είναι το αυτοκίνητο ασφαλείας στη Formula E για το 2021.

Αποκαλύφθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E

2.478 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2021)

Το αυτοκίνητο ασφαλείας για το πρωτάθλημα της Formula E της αγωνιστικής περιόδου του 2021 αποκαλύφθηκε και πρόκειται για το MINI Electric Pacesetter.


Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, το εν λόγω μοντέλο στην ουσία πρόκειται για ένα MINI Electric με αναβαθμισμένο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλαγές στην ανάρτηση και μία πιο δυναμική εμφάνιση που κληρονομήθηκε από το τελευταίο μοντέλο John Cooper Works GP. Μάλιστα επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί και την προεπισκόπηση ενός οδικού MINI Electric John Cooper Works.
 
«Αυτή η ακραία έκδοση του MINI Electric έχει αναπτυχθεί ως Αυτοκίνητο Ασφαλείας στη Formula E, οπότε προφανώς δεν προορίζεται για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Αλλά αποκαλύπτει μια από τις κατευθύνσεις που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε με την ηλεκτροδότηση των μοντέλων JCW», αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία.
 
Το bodykit του Cooper Works GP που φοράει το MINI Electric Pacesetter, φέρει κάποιες αλλαγές, όπως για παράδειγμα νέες ποδιές και καμάρες τροχών που έχουν επανασχεδιαστεί για λόγους εξοικονόμησης βάρους. Φυσικά έχει λάβει τον κατάλληλα χρωματισμό, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του στους αγώνες της Formula E, όπως η μεγάλη αεροτομή που ενσωματώνει τα έντονα LED φώτα.
 
Μετά και την απογύμνωση της καμπίνας που έχει μόνο τα βασικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει το μοντέλο, η MINI ισχυρίζεται ότι το βάρος μειώνεται κατά 130 κιλά σε σύγκριση με το τυπικό MINI Electric, στα 1.230 κιλά. Παράλληλα η ισχύς που έχει ανέρχεται στα 184 άλογα και τα 280 Nm ροπής.
 
Το MINI Electric αυτοκίνητο ασφαλείας θα κάνει το ντεμπούτο του στο δεύτερο αγώνα της σεζόν Formula E 2021 στη Ρώμη στις 10 Απριλίου.

Toyota
test center