Audi: Καλά τα SUV αλλά δεν θα σταματήσουμε τα station-wagon

Audi: Καλά τα SUV αλλά δεν θα σταματήσουμε τα station-wagon

1.901 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2024)

- Έχουν σίγουρο μέλλον λένε υψηλόβαθμα στελέχη
- Το πρώτο wagon της Audi κυκλοφόρησε το 1992
- Εντός έτους το πολυαναμενόμενο RS 6 e-tron Avant, ακολουθούν κι άλλα

Έχουν σίγουρο μέλλον λένε υψηλόβαθμα στελέχη

Παρά την γενικότερη μανία με τα SUV, η Audi παραμένει πιστή στην παραγωγή των wagon μοντέλων της. Σε παρουσίαση για το RS 6 Avant GT οι δημοσιογράφοι ρώτησαν αν τα μοντέλα επιδόσεων με wagon σιλουέτα θα συνεχίσουν να είναι μέλη της γκάμας της Audi. O Νils Fischer, τεχνικός διευθυντής του Audi RS 6 Avant GT, δήλωσε: «Θα πω με βεβαιότητα ναι, στα σίγουρα». Στις ίδιες γραμμές κινήθηκε και ο Keneth Dose, ο επικεφαλής του μάρκετινγκ της εταιρίας: «Το παρελθόν απέδειξε ότι υπήρχε παρελθόν για τα wagon και όταν βλέπουμε τα αυτοκίνητα αυτά και πόσο όμορφα είναι αυτοκίνητα σαν κι αυτά που κατασκευάζονται, πιστεύουμε πως σίγουρα υπάρχει μέλλον».

Το πρώτο wagon της Audi κυκλοφόρησε το 1992

Το πρώτο wagon που κυκλοφόρησε η γερμανική εταιρία ήταν το 1992, το Audi RS2 Avant και εν συνεχεία ήρθαν οι εκδόσεις «S» και «RS» των μοντέλων Α4 και Α6. Τα τελευταία, παραμένουν μέχρι και σήμερα προς πώληση ύστερα από αναβαθμίσεις στις επιδόσεις και την γενικότερη σχεδίασή τους. Αρκετοί πελάτες έχουν αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τα wagon της Audi και φαίνεται ότι η φήμη τους ωθεί και άλλες εταιρίες να μπουν στο παιχνίδι. Ήδη η BMW έχει παρουσιάσει τη M3 Touring, τη Μ5 Touring και μόλις πριν λίγο καιρό την νέα wagon έκδοση της Σειράς 5.

Εντός έτους το πολυαναμενόμενο RS 6 e-tron Avant, ακολουθάνε κι άλλα

Ποιο λοιπόν είναι το μέλλον των μακρόστενων αυτών αυτοκινήτων της Audi; Το πολυαναμενόμενο RS 6 e-tron Avant θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος, το 2024, με ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, παρόμοιο με αυτό που η Audi είχε παρουσιάσει το 2022 για το A6 e-tron Avant concept. Το ηλεκτρικό αυτό wagon θα είναι βασισμένο στην PPE πλατφόρμα που σχεδιάστηκε από κοινού με την Porsche.

Όσο για τους θερμικούς κινητήρες, το σημερινό RS 4 Avant φαίνεται πως θα λάβει άλλη μια γενιά. Το νέο μοντέλο μάλλον θα εφοδιαστεί με έναν V6 στην καρδιά ενός Plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης. Το ίδιο μέλλον θα έχει μάλλον και το φημολογούμενο RS 7 Avant, που λέγεται ότι θα αντικαταστήσει το σημερινό RS 6 Avant. 

E-CUSTOM
moto