9 φωτογραφίες »

Audi grandsphere: Πολυτελές και αυτόνομο με 721 ίππους!

2.902 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2021)

Πρεμιέρα έκανε το νέο πρωτότυπο της Audi, grandsphere, αντικατοπτρίζοντας ένα πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν, τεσσάρων θέσεων, το οποίο μπορεί να κινηθεί και χωρίς οδηγό χάρη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου!

Σε μία διαδικτυακή εκδήλωση η Audi αποκάλυψε το grandsphere, ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ 2021). Το grandsphere αποκαλύφθηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά το skysphere και ανήκει στην τριλογία των «sphere» πρωτότυπων της μάρκας, που όπως προδίδει το δεύτερο συνθετικό του ονόματός τους, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον λειτουργικό χώρο των επιβατών.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Τα Audi skysphere, grandsphere αλλά και το urbansphere που θα ακολουθήσει το 2022, είναι τα τρία πρωτότυπα με τα οποία η Audi παρουσιάζει το όραμά της για την πολυτέλεια του μέλλοντος, με τεχνολογίες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού που θα εμφανιστούν σε λίγα χρόνια σε μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.
 
Με μήκος 5,35 μ., πλάτος 2 μ. και ύψος 1,39 μ., το grandsphere  είναι ένα σεντάν, που μοιάζει με ένα τετράθυρο GT. Η αυτόνομη οδήγηση «επιπέδου 4», κάνει δυνατή την αλλαγή του εσωτερικού χώρου του παραδοσιακά προσανατολισμένου στον οδηγό πιλοτηρίου και των καθισμάτων σε ευρύχωρο σαλόνι, μόλις απομακρυνθούν το τιμόνι και τα πεντάλ. Έτσι, όχι μόνο απαλλάσσει τον οδηγό από τα καθήκοντα οδήγησης, όποτε είναι δυνατόν, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες ένα ευρύ φάσμα επιλογών, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ελευθερία για μεμονωμένες εμπειρίες: επικοινωνία ή απομόνωση, εργασία ή χαλάρωση, ανάλογα με το τι προτιμούν.
 
Το Audi grandsphere ξεχωρίζει από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τη διάφανη οροφή, την απουσία μεσαίας κολόνας με τις εμπρός πόρτες να ανοίγουν αντίθετα από τις πίσω, αποκαλύπτοντας μία διάπλατη είσοδο στο όχημα. Οι οθόνες του πίνακα οργάνων και ελέγχου του πρωτότυπου μετατρέπονται σε οθόνες ψυχαγωγίας Cinema Scope, μόλις αυτό αρχίζει να κινείται αυτόνομα, ενώ ταυτόχρονα πεντάλ και τιμόνι απομακρύνονται από το οπτικό πεδίο των επιβαινόντων.
  Συνέχεια του άρθρου >>>
VW CRAFTER LEASEPRO
test center