Αυτό είναι το ανανεωμένο Volkswagen Golf!
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το ανανεωμένο Volkswagen Golf!

10.787 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2024)

- Προ των πυλών το ανανεωμένο VW Golf.
- Δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εικόνες από την Volkswagen.
- Μεγαλύτερη οθόνη στην καμπίνα και τέλος τα δύσκολα μπουτόν αφής.
- Καμία αναφορά της VW στους κινητήρες αλλά αναμένονται αλλαγές.

Προ των πυλών το ανανεωμένο VW Golf

Στην αποκάλυψη του ανανεωμένου Golf προχώρησε η Volkswagen, δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες από ένα καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο. Το φρεσκαρισμένο μοντέλο της 8ης γενιάς αποκτά νέα φώτα και προφυλακτήρες, μεγαλύτερη οθόνης αφής, ενώ αφαιρεί από πάνω του τα ευαίσθητα στην αφή μπουτόν που δυσκόλεψαν τους αρχικούς κατόχους. Στην Έκθεση CES αναμένεται να γίνει η αποκάλυψη του μοντέλου.

Δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εικόνες από την Volkswagen

Στις πρώτες εικόνες της VW, αποκαλύπτεται η έκδοση GTI του ανανεωμένου Golf, πριν εκείνο έρθει στους εκθεσιακούς χώρους αργότερα το 2024. Αρχίζοντας από το εξωτερικό, οι αλλαγές που έχουν συμβεί είναι περιορισμένες. Εντοπίζονται στα LED φωτιστικά σώματα που είναι ανασχεδιασμένα αλλά και στους προφυλακτήρες, με τον μπροστινό να κερδίζει νέους αεραγωγούς. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τέλος της οροφής, τα επίσης ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, αλλά και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, δεξιά και αριστερά του αεροδυναμικού διαχυτή. Οι ζάντες φαίνονται να είναι οι Estoril 19 ιντσών.

Μεγαλύτερη οθόνη στην καμπίνα και τέλος τα δύσκολα μπουτόν αφής

Οι εικόνες που δόθηκαν από το εσωτερικό αποκαλύπτουν μία μεγαλύτερη οθόνη αφής που θα φιλοξενήσει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Επίσης βλέπουμε πως από το τιμόνι έχουν αφαιρεθεί τα μπουτόν που ήταν ευαίσθητα στην αφή και έχουν τοποθετηθεί τα παραδοσιακά που χρειάζονται πάτημα και όχι ακούμπημα για να λειτουργήσουν. Ήταν άλλωστε γνωστό πως τα πρώτα είχαν δυσκολέψει τους  κατόχους του Golf και έτσι η γερμανικά φίρμα προχώρησε στην αλλαγή τους. Από κει και πέρα, ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι η τεχνολογία ψυχαγωγίας ChatGPT, η οποία θα ενσωματωθεί σε ορισμένα αυτοκίνητα Volkswagen αργότερα φέτος.

Καμία αναφορά της VW στους κινητήρες αλλά αναμένονται αλλαγές.

Η VW δεν έχει περιγράψει ποιες αλλαγές θα υπάρξουν στα κινητήρια σύνολα με τα οποία θα προσφέρεται το ανανεωμένο Golf 8ης γενιάς, όμως πιθανότατα θα είναι το τελευταίο με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αφού η νέα γενιά θα έρθει αποκλειστικά ως ηλεκτρική. Παράλληλα το ανανεωμένο Golf θα προσφερθεί χωρίς την επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Πιθανότατα, ο βελτιωμένος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 TSI Evo2 θα είναι παρών συνδυασμένος με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ και ο 1,0 eTSI ενδέχεται να λάβει κάποιες βελτιώσεις. Αγνωστο παραμένει προς ώρας εάν ο 2λιτρος TDI πετρελαιοκινητήρας θα συνεχίσει να δίνει το παρών στην γκάμα. Σε ότι αφορά το plug-in υβριδικό Golf GTE θα μπορούσε να αποκτήσει το σύστημα PHEV επόμενης γενιάς που βασίζεται στον 1,5 TSI κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και συνδυάζεται  με το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο. Ως αποτέλεσμα δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μοντέλο να έρθει με περισσότερη ιπποδύναμη αλλά και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία (ίσως έως 100 χιλιόμετρα) χάρη σε μία νέα μπαταρία.  

ford
NISSAN