• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H BMW i Hydrogen Next είναι μία υδρογονοκίνητη Χ5.

Το i Hydrogen Next αποκαλύπτει ότι η τελευταία τεχνολογία κυψελών καυσίμου της BMW μπορεί να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα μοντέλα.

BMW i Hydrogen Next: Υδρογονοκίνητη Χ5

1.553 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/9/2019
 

Στην επιβεβαίωση των σχεδίων της για να προσφέρει την Χ5 σε μία νέα έκδοση κυψελών καυσίμου υδρογόνου προχώρησε η BMW, παρουσιάζοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα νέο πρωτότυπο του μοντέλου.

Το νέο concept ονομάζεται i Hydrogen Next και η BMW λέει ότι θα μεταβεί σε παραγωγή μικρής κλίμακας το 2022 χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που αναπτύσσεται σε μια κοινή επιχείρηση με την Toyota. Το εν λόγω SUV αποτελεί τον πρόδρομο για μια σειρά οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου που η BMW έχει ήδη αναπτύξει και σχεδιάζει να αρχίσει να προσφέρει το 2025 το νωρίτερο.
 
Αν και τα οχήματα κυψέλων υδρογόνου απευθύνονται πρωτίστως στην αγορά της Κίνας, οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας είπαν πως τόσο η Ευρώπη, όσο και η αγορά της Βόρειου Αμερικής δεν αποτελούν εξαίρεση, ωστόσο τα κίνητρα που δίνουν οι κυβερνήσεις στους πολίτες δεν είναι εξίσου ισχυρά όπως αυτά που απολαμβάνουν οι Κινέζοι.
 
Το i Hydrogen Next αποκαλύπτει ότι η τελευταία τεχνολογία κυψελών καυσίμου της BMW μπορεί να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα μοντέλα με ελάχιστες αλλαγές στο σχεδιασμό. Καμία τεχνική λεπτομέρεια για το σύστημα αυτό δεν έχει δημοσιοποιηθεί, αν και η BMW επιβεβαιώνει πως δοκιμάζει ένα μικρό στόλο πρωτοτύπων. Κατά το παρελθόν έχει γίνει γνωστό πως τα πρωτότυπα αυτά χρησιμοποίησαν σύστημα κυψέλων καυσίμου υδρογόνου σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο δύο ταχυτήτων και έναν ηλεκτροκινητήρα πίσω τοποθετημένο που προσφέρει μέχρι 190 ίππους.
 
Τέλος σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος αλλαγές με την υπάρχουσα Χ5 δεν υπάρχουν, ωστόσο για να ξεχωρίζει η «καθαρότητα» του μοντέλου λόγω απουσίας ρύπων, οι ζάντες, η γρίλια και κάποια τμήματα των προφυλακτήρων φέρουν μπλε χαρακτηριστικά.