Ο σχεδιαστης του S1 έκανε εκπτώσεις στον εξοπλισμό του για να μειώσει το βάρος και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέλο αποκλειστικά για τους μερακλήδες του είδους. Μάθετε περισσότερα για αυτό και γνωρίστε το στο video!
Με προέλευση από την Σλοβακία, το Brutal S1 βρισκόταν σε ανάπτυξη για παραπάνω από 10 χρόνια με στόχο να γίνει ο ορισμός του αγωνιστικού αυτοκινήτου αλλά να έχει παράλληλα και την δυνατότητα να οδηγείται εύκολα στον δρόμο. Δεν ξεχωρίζει εμφανισιακά αλλά το ελαφρύ αυτό κεντρομήχανο coupe δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε στυλ από άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.
Υπεύθυνος για την σχεδίαση του είναι ο Jakub Starman ο οποίος φοιτούσε στην Ακαδημία Τέχνης και Σχεδίασης της Μπρατισλάβα ενώ τώρα δουλεύει για την Skoda. To αμάξωμα του είναι ένας συνδυασμός από ανθρακόνημα, υαλοβάμβακα και αφρό Airex έτσι ώστε να κρατηθεί το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Για τον ίδιο λόγο, ο εσωτερικός διάκοσμος αποτελείται από bucket καθίσματα και απλοποιημένο πίνακα οργάνων, σαν κανονικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Εξαιτίας όλων αυτών των εκπτώσεων στην εμφάνιση του το συνολικό βάρος φτάνει μόλις τα 800 κιλά. Μάλιστα για να γλιτώσει ο σχεδιαστής επιπλέον βάρος δεν υπάρχουν ηλεκτρικά παράθυρα και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, όπως anti-block φρένα.
Το Βrutal S1 είναι εξοπλισμένο στην ισχυρότερη του έκδοση, με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο βενζινοκινητήρα της Subaru με απόδοση 300 PS μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 ή 6 σχέσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, διανύει τα 0-96 σε 3.9 δευτερόλεπτα. Μπορεί αυτή τη στιγμή το S1 να είναι μόνο ένα πρωτότυπο, όμως σύμφωνα με τον ιδρυτή Marian Luspai, αρκετοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να το αγοράσουν.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το S1 δεν είναι ένα συνηθισμένο sport αυτοκίνητο καθώς πολλά από τα μέρη του είναι παρμένα από καθαρά αγωνιστικά μοντέλα κάνοντας το δύσκολο να το οδηγείς σε καθημερινή βάση.
Πάρα πολύ καλό σε σχεδιασμό και έτσι όπως το βλέπω... περί ορέξεως...