Citroen My Ami Buggy: Κυκλοφορεί στην Ελλάδα και πάει για Sold Out
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Citroen My Ami Buggy: Κυκλοφορεί στην Ελλάδα και πάει για Sold Out

5.499 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2023)

1.000 μονάδες του My Ami Buggy θα διατεθούν προς πώληση στις 20 Ιουνίου από τη Citroen. Σε 10 χώρες και στην Ελλάδα διαθέσιμο το μοντέλο. Ηλεκτρονικά θα γίνουν οι κρατήσεις και το Sold Out αναμένεται μέσα σε λίγα λεπτά!

1.000 off-road Ami ψάχνουν ιδιοκτήτη

Για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν το Citroen My Ami Buggy αποτελεί ουσιαστικά την off-road έκδοση του μικροσκοπικού Ami. Αρχικά αποκαλύφθηκε ως πρωτότυπο στο τέλος του 2021, ενώ στη συνέχεια περί τα μέσα του 2022 ήρθε το μοντέλο παραγωγής, μέσω μίας ειδικής και εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης 50 μονάδων, η οποία ξεπούλησε σε μόλις 17 λεπτά! Φτάνοντας στο σήμερα, η Citroen γνωστοποίησε πως θα βγάλει προς πώληση 1.000 μονάδες του My Ami Buggy, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt.
 
Συγκεκριμένα, οι 1.000 μονάδες του My Ami Buggy θα είναι διαθέσιμες σε 10 χώρες και η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές. Το My Ami Buggy μπορεί να παραγγελθεί και ηλεκτρονικά από τις 10:00 π.μ. της 20ης Ιουνίου 2023, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες, να είναι προγραμματισμένες για το Σεπτέμβριο του 2023. Αν και η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχει ανακοινώσει το κόστος απόκτησης του My Ami Buggy, στην επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας στη Γαλλία (μία από τις 10 χώρες όπου θα προσφερθούν οι 1.000 μονάδες), το ηλεκτρικό τετράκυκλο κοστίζει από 10.490 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Χωρίς παραδοσιακές πόρτες, ατού η οροφή

Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως το νέο My Ami Buggy ξεχωρίζει από το απλό Ami από το γεγονός πως δεν έχει παραδοσιακές πόρτες αλλά στρατιωτικού τύπου μεταλλικές σωληνώσεις και εξοπλίζεται με γκρι μαλακή οροφή εμπνευσμένη από το 2CV. H οροφή είναι κυλιόμενη, αδιάβροχη και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία τον οδηγό και τον συνεπιβάτη του. Στο μπροστινό μέρος, το πλαίσιο της οροφής έχει επεκταθεί σχηματίζοντας αλεξήλιο για τους επιβαίνοντες. Παράλληλα νέα πλαστικά καλύμματα με φερμουάρ έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους επιβάτες από τις καιρικές συνθήκες. Η προσωπικότητα του My Ami Buggy χαρακτηρίζεται επίσης από τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα που παρέχουν οι φωτεινές κίτρινες λεπτομέρειες που βρίσκονται εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις

Στο εσωτερικό η Citroen έχει προχωρήσει σε έξυπνες λύσεις για να αυξήσει τους αποθηκευτικούς χώρους. Για παράδειγμα μία τσάντα είναι τοποθετημένη χωνευτή στο τιμόνι, μία μεγαλύτερη μπορεί να τοποθετηθεί στο κάτω πλαϊνό μέρος που έχει ρόλο πόρτας, ενώ ακόμα μία έχει θέση στη γωνία στα πόδια του συνοδηγού. Όταν έρθει η ώρα της φόρτισης, το καλώδιο είναι κρυμμένο σε μια θήκη που βρίσκεται στο πλαίσιο της πόρτας του συνοδηγού.

Με 8 ίππους και 70 χλμ. αυτονομία.

Το μοντέλο εξακολουθεί να τροφοδοτείται από τον ηλεκτροκινητήρα των 8 ίππων που συνεργάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh η οποία του επιτρέπει αυτονομία 70 χιλιομέτρων.

Κατάλληλο για διακοπές

Η Citroen λέει ότι το My Ami Buggy είναι ένα όχημα αναψυχής για τα Σαββατοκύριακα, χρήσιμο για διακοπές δίπλα στη θάλασσα ή ταξίδια στην ύπαιθρο. Σύμφωνα με τη Citroen, λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης διαθεσιμότητας του My Ami Buggy θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
GOOEYEAR FUEL MAX
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel