Δίχως να πιάσουν κατσαβίδι, μόνο με ένα laptop, οι άνθρωποι της Shiftech κατάφεραν να ανεβάσουν την ισχύ του νέου Honda Civic Type R, από τους 310 στους 354 ίππους.

Οι άνθρωποι της Shiftech περιέλαβαν τον εγκέφαλο του 2λιτρου turbo VTEC κινητήρα της Honda και κατάφεραν να βγάλουν στο δυναμόμετρο 354 ίππους.

Δεν υπάρχουν μηχανικές ή άλλες βελτιώσεις στο Civic Type R της Shiftech.

Ιδού τα νούμερα που ανακοινώνει η Shiftech για τον επαναπρογραμματισμού του εγκεφάλου του κινητήρα του Type R.

Civic Type R με 354 ίππους

6.196 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/2/2016

Δίχως να πιάσουν κατσαβίδι, μόνο με ένα laptop, οι άνθρωποι της Shiftech κατάφεραν να ανεβάσουν την ισχύ του νέου Honda Civic Type R, από τους 310 στους 354 ίππους.

 
Aν οι 310 ίπποι του νέου Honda Civic Type R σας φαίνονται «λίγοι», η γαλλική εταιρεία βελτιώσεων Shiftech, δουλεύει για εσάς, τους …ανικανοποίητους. Για εσάς που δε θέλετε να νιώθετε πως αγοράσατε ένα τόσο ακριβό αμάξι, για να κερδίζετε το Leon Cupra -για παράδειγμα- μόλις για 20 άλογα.

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Περιέλαβαν, λοιπόν, οι άνθρωποι της Shiftech τον εγκέφαλο του 2λιτρου turbo VTEC κινητήρα της Honda και κατάφεραν να βγάλουν στο δυναμόμετρο 354 ίππους. Η ροπή, πάλι, αυξήθηκε από τα 400, στα 487 Nm. Με αυτό τον τρόπο, το βελτιωμένο Type R ανταγωνίζεται σε απόδοση μοντέλα όπως η Mercedes A 45 και το Audi RS3, μόνο που αυτό πρέπει να βάλει τη δύναμη στο δρόμο μέσω δύο και όχι τεσσάρων τροχών.

 
  • Ροδόλος

    Μάλιστα...και τι ανταγωνίζεται με 63.000 αγορά ...+ πόσα για επαναπρογραμματισμό ;; αστείο και στην σκέψη....αν ειχε γυρω στα 45.000 ίσως να είχε τύχη στην αγορα ...και αν ειχε και 4κίνηση

      3
  • Νικος

    Δεν καταλαβαίνω πώς η αύξηση της ιπποδύναμης σε ένα τούρμπο μοτερ αποτελεί είδηση; Προφανώς μπορεί το αυτοκίμητο να βγάλει παραπάνω άλογα γιατί τα εργοστάσια έχουν πολλούς περιορισμούς ρύπων εκπομπών κατανάλωσης κλπ κλπ... Υπάρχει τούρμπο μοτερ στην αγορά το οποίο δεν χωράει "βελτίωση";; Τώρα το συγκεκριμένο πώς θα βγάλει 48 κιλά ροπή στην άσφαλτο είναι άλλο θέμα...

      2