Corolla Cross με μοτέρ υδρογόνου δοκιμάζει η Toyota!
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Corolla Cross με μοτέρ υδρογόνου δοκιμάζει η Toyota!

3.963 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2022)

Το υδρογονοκίνητο πρωτότυπο Corolla Cross Hydrogen της Toyota, είναι το τελευταίο μοντέλο που δοκιμάζει η ιαπωνική μάρκα ως μια άλλη πιθανή εναλλακτική διαδρομή για μηδενικές εκπομπές ρύπων!

Συνεχίζει την έρευνα στο υδρογόνο η Toyota

Δεν είναι κρυφό πως η Toyota δίνει μεγάλη εμφάνιση στο συστήματα κίνησης με βάση το υδρογόνο. Όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει η ιαπωνική φίρμα εκτός από το σύστημα κυψέλων καυσίμου, δοκιμάζει και ένα παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης που αντί για βενζίνη «καίει» υδρογόνο. Αρχικά αυτό το μοτέρ εξόπλισε μία GR Corolla και στη συνέχεια πέρασε και σε ένα GR Yaris. Πλέον το ίδιο ίσχυσε και για το Corolla Cross με την μάρκα να δημιουργεί το Corolla Cross H2 Concept.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με το 3κύλινδρο μοτέρ που καίει υδρογόνο

Όπως αναφέρει η φίρμα το πρωτότυπο Corolla Cross H2 Concept λαμβάνει τις δεξαμενές του υδρογόνου από το Mirai και τον ίδιο 3-κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων κινητήρα που βρίσκουμε και στο υπάρχον GR Yaris των 261 ίππων, αλλά με τροποποιημένο σύστημα τροφοδοσίας και έγχυσης καυσίμου, για χρήση υδρογόνου ως καύσιμο.

Ξεκινούν οι χειμερινές δοκιμές στην Ιαπωνία

Πληροφορίες αναφορικά με την απόδοση του κινητήριου συνόλου δεν δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, αλλά η Toyota υπογράμμισε ότι επί του παρόντος πραγματοποιείται αξιολόγηση στον πραγματικό κόσμο παράλληλα με τη συνεχιζόμενη ψηφιακή ανάπτυξη, με το όχημα να ξεκινά σύντομα τις χειμερινές δοκιμές στη βόρεια Ιαπωνία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto