Dodge Hornet: Το αδελφάκι της Alfa Romeo Tonale

4.266 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2021)

Το πρώτο Plug-in υβριδικό μοντέλο της Dodge ακούει στο όνομα Hornet και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο μέσα στο επόμενο διάστημα, βασισμένο στην ομόσταβλη Alfa Romeo Tonale.

Η Dodge δραστηριοποιήθηκε για ένα σύντομο διάστημα στην χώρα μας, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνεχίζουν να την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση λόγω της αμερικανικής της καταγωγής, αλλά και την θηριωδών μοντέλων που διαθέτει στη γκάμα της. Με τις εξελίξεις στον χώρο της αυτοκίνησης να τρέχουν, η Dodge θέλει να μπει στον χορό του εξηλεκτρισμού λανσάροντας το πρώτο της Plug-in υβριδικό μοντέλο. Οι φήμες που κυκλοφορούν σε φόρουμ φίλων της μάρκας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αναφέρουν πως το Hornet θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με την Alfa Romeo Tonale, όντας εφοδιασμένο με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο πρίζας.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Κάτω από το καπό του νέου compact SUV της Dodge θα βρίσκεται ένας δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα. Πληροφορίες για τη συνδυαστική ισχύ του συνόλου δεν υπάρχουν προς το παρόν, ωστόσο πηγές που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν ότι το ίδιο σύνολο θα περάσει και στην Tonale τουλάχιστον για την αμερικανική αγορά. Από την άλλη, για την αγορά της Ευρώπης υπάρχουν διαρροές που υποστηρίζουν ότι η Tonale θα υιοθετήσει το υβριδικό των Jeep Compass και Renegade, του οποίου η απόδοση κυμαίνεται από 190 έως 240 άλογα. Η βάση του είναι ένας 1.300άρης turbo κινητήρας βενζίνης και μια 11,4 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου που προσφέρει περίπου 42 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Αισθητικά, το νέο Dodge Hornet θα αντλήσει στοιχεία από το πρωτότυπο Hornet που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2006, λαμβάνοντας ωστόσο το απαραίτητο λίφτινγκ μετά από 15 χρόνια που θα το φέρουν πιο κοντά στα σημερινά δεδομένα. Το νέο compact SUV της αμερικανικής φίρμας θα κάνει πρεμιέρα προς τα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center