Δοκιμή: 7-θέσιο VW Tiguan Allspace | Αυτόματο 4x4 & diesel με 150 PS

9.463 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)
Δοκιμή: 7-θέσιο VW Tiguan Allspace | Αυτόματο 4x4 & diesel με 150 PS
2 Φωτογραφίες »

- Με καλό στάνταρ εξοπλισμό (π.χ. κλιματισμό για τους πίσω επιβάτες), ξεκινά από τα 42.900 ευρώ
- Έχει πορτ-μπαγκάζ που ανοίγει μόνο του και χωρά 700 λίτρα, σχεδόν όσο μία δεξαμενή πετρελαίου πολυκατοικίας
- Βγάζει πάνω από 1.000 χλμ. με ένα γέμισμα (έχει ρεζερβουάρ 58 λτ.)
- Είναι 4x4 & ρυμουλκεί βάρκα που ζυγίζει 2,5 τόνους

Με καλό στάνταρ εξοπλισμό (π.χ. κλιματισμό για τους πίσω επιβάτες), ξεκινά από τα 42.900 ευρώ

Έχει μεγαλύτερο μήκος, πιο μεγάλο μεταξόνιο, καλύτερους εσωτερικούς χώρους, κυρίως όμως προσφέρει 2 επιπλέον καθίσματα σε μία 3η σειρά. Είναι το Volkswagen Tiguan Allspace, η 7-θέσια έκδοση του δημοφιλούς οικογενειακού SUV, που ξεκινά από τα 42.900 ευρώ (αυτόματο κιβώτιο με τον 1,5 TSI των 150 ίππων). Εμείς δοκιμάζουμε την 4κίνητη, 2λιτρη πετρελαιοκίνητη επιλογή, που αποδίδει κι αυτή 150 άλογα με αυτόματο κιβώτιο DSG 7. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο κοστίζει 49.200 ευρώ στην εισαγωγική αλλά αρκετά πλούσια εξοπλιστικά έκδοση Life (π.χ. camera όπισθεν και κλιματισμός για τους πίσω επιβάτες).

Έχει πορτ-μπαγκάζ που ανοίγει μόνο του και χωρά 700 λίτρα, σχεδόν όσο μία δεξαμενή πετρελαίου πολυκατοικίας

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του VW Tiguan Allspace εγγυώνται και καλύτερους χώρους στο ούτως ή άλλως ευρύχωρο «κανονικό» Tiguan. Εμείς θα σταθούμε περισσότερο στο πορτ-μπαγκάζ, που αγγίζει τα 700 λίτρα στην 5-θέσια διάταξη (αναδιπλωμένη η 3η σειρά καθισμάτων). Το συγκεκριμένο νούμερο είναι κορυφαίο στην κλάση των οικογενειακών SUV, ενώ και στο segment των D-SUV ο χώρος αποσκευών του Tiguan Allspace «ξύνει κορυφή». Εξάλλου, 700 λίτρα χωρητικότητα ακούμε για... δεξαμενές πετρελαίου, χωρίς όμως η δική τους πόρτα να ανοίγει ηλεκτρικά, με ένα κουμπί, όπως εκείνη του Tiguan Allspace.

Βγάζει πάνω από 1.000 χλμ. με ένα γέμισμα (έχει ρεζερβουάρ 58 λτ.)

Με τις diesel επιλογές σε όλες τις κατηγορίες να λιγοστεύουν, το VW Tiguan Allspace είναι ένα μοντέλο που εξακολουθεί να προσφέρεται σε πετρελαιοκινητήρες. Στην προκειμένη, έχουμε τον 2λιτρο TDI που αποδίδει 150 ίππους. Από πλευράς κατανάλωσης και επειδή έχουμε ένα diesel μοτέρ, θα σταθούμε περισσότερο στο πόσο «καίει» στο ταξίδι. Εκεί, στον αυτοκινητόδρομο, το VW Tiguan Allspace καταναλώνει λίγο πάνω από 5 λτ./100 χλμ.. Το νούμερο αυτό, σε συνδυασμό με το τεράστιο ρεζερβουάρ (58 λτ.) εξασφαλίζει αυτονομία ταξιδιού πάνω από 1.000 χλμ., με ένα μόλις γέμισμα!

Είναι 4x4 & ρυμουλκεί βάρκα που ζυγίζει 2,5 τόνους

Και αφού μιλήσαμε για την 4κίνηση, ας πούμε δύο κουβέντες παραπάνω για το σύστημα που η Volkswagen ονομάζει 4MOTION. Έχει τρία προγράμματα παραμετροποίησης για οδήγηση χιόνι, προφίλ off-road auto και προφίλ off-road expert με ακόμη περισσότερες ρυθμίσεις. Από εκεί και πέρα, σε προαιρετικό επίπεδο υπάρχει ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος (750 ευρώ) που εξασφαλίζει μεγάλες δυνατότητες ρυμούλκησης. Ενδεικτικά να πούμε ότι η έκδοση της δοκιμής μπορεί να ρυμουλκήσει φορτίο (π.χ. βάρκα) με βάρος 2,5 τόνων!
 
Διαβάστε στη συνέχεια του άρθρου την αναλυτική δοκιμή του 7-θέσιου Volkswagen Tiguan Allspace 2,0 TDI 150 PS DSG 7

Σελίδα 2Πού διαφέρει από το «απλό» Tiguan, ποια άλλα 7-θέσια υπάρχουν & τι παίζει με το τέλος ταξινόμησης;
Σελίδα 3Εσωτερικό - Χώροι: Hi-tech & ποιοτική καμπίνα, χωράνε 3 επιβάτες με ύψος πάνω από 1,95 μ.
Σελίδα 4Κινητήρας: Με 2λιτρο μοτέρ που «καίει» 7 λίτρα & σε πάει +1.000 χλμ. με ένα γέμισμα
Σελίδα 5Οδική συμπεριφορά: Ένα αθόρυβο SUV για το ταξίδι, για να πάρεις μαζί σου μία βάρκα
Σελίδα 6Η γνώμη μας
Σελίδα 7Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ford
NISSAN