Το VW Passat με τον 1,6 TDI κινητήρα των 120 ίππων προσφέρει επαρκείς επιδόσεις και κυρίως συγκρατημένη κατανάλωση.

Tο Passat εντυπωσιάζει με την σταθερότητα, την άνεση και την αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει.

Επαρκείς επιδόσεις με οικονομία & άνεση στο δρόμο

28.888 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2020)

Ο γνωστός 1,6 ΤDI των 120 ίππων διαθέτει σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης με υγρό εξάτμισης AdBlue και κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στην άφθονη ροπή και στην πολιτισμένη σε γενικές γραμμές λειτουργία του. Συνεργάζεται εξαιρετικά με το στάνταρ 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο εξασφαλίζει επάρκεια επιδόσεων και  κορυφαία ευκολία στις αστικές μετακινήσεις, χωρίς μάλιστα η κατανάλωση να ξεφεύγει. Η μέση τιμή στη διάρκεια της δοκιμής μας κυμάνθηκε στα 6,2 λτ./100 χλμ., που είναι μια εξαιρετική επίδοση.

Από την άλλη, η άνεση, το αρχοντικό πάτημα και εξαιρετική σταθερότητα παραμένουν τα βασικά οδηγικά χαρακτηριστικά του VW Passat, με την ανάρτηση να απορροφά υποδειγματικά όλες τις ανωμαλίες προσφέροντας παράλληλα κορυφαία επίπεδα ποιότητας κύλισης. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική ηχομόνωση και το χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα, το ταξίδι είναι απολαυστικό. Παρά τον αυξημένο όγκο του ωστόσο, το Passat δεν είναι πλαδαρό σε πιο στριφτερές διαδρομές, με τις κλίσεις να είναι λογικές και να μην επηρεάζουν ούτε την αίσθηση ούτε την αποτελεσματικότητά του να κινηθεί σβέλτα και πρωτίστως, με ασφάλεια.

Σίγουρα η συνολική αίσθηση, που περνά από το τιμόνι στα χέρια του οδηγού, δεν έχει να κάνει με αυτή ενός σπορ σεντάν, αλλά σε τελική ανάλυση το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια, στοιχεία που το Passat καταφέρνει στο έπακρο επικουρούμενο και από τα κορυφαία του φρένα.

Το ανανεωμένο VW Passat είναι διαθέσιμο από 27.300 ευρώ, τόσο στην έκδοση πετρελαίου 1,6 TDI 120 PS της δοκιμής με στάνταρ ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7 (έκδοση εξοπλισμού Executive), όσο και στην έκδοση βενζίνης 1,5 TSI ACT EVO 150 PS (με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και το ανώτερο επίπεδο εξοπλισμού Elegance).

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
moto