9 φωτογραφίες »

Ως πετρελαιοκίνητο μοντέλο και μικρό, απευθύνεται σε αυτούς που κάνουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως.

Δοκιμή: Citroen C3 1,5 BlueHDi

59.005 Επισκέψεις στο άρθρο (29/3/2020)

Για στιλ και οικονομία. Το Citroen C3 στην μοναδική πλέον diesel έκδοσή του εφοδιάζεται με τον 1.500άρη κινητήρα BlueHDi των 100 ίππων, προβάλλοντας έτσι την οικονομική πλευρά του χαρακτήρα του.

Το C3 στην diesel εκδοχή του αντικατέστησε τον 1,6 λτ. κινητήρα με τον ελαφρώς μικρότερο 1.500άρη, λόγω των γνωστών περιορισμών για τους ρύπους που επιβάλλει η E.E..

Ως πετρελαιοκίνητο μοντέλο και μικρό, απευθύνεται σε αυτούς που κάνουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως, ωστόσο προτιμούν ένα πιο ευέλικτο και compact σε διαστάσεις όχημα. Σχεδιαστικά δεν διαφοροποιείται στο ελάχιστο από τις υπόλοιπες εκδόσεις που έχουμε γνωρίσει, όντας το πιο νεανικό και μοντέρνο μοντέλο της κατηγορίας.

Από 15.730 ευρώ
Η βασική εξοπλιστική έκδοση του C3 με τον κινητήρα της δοκιμής είναι η Live, η οποία είναι διαθέσιμη από 15.310 ευρώ. Σαν βασική έκδοση χαρακτηρίζεται πλούσια, συγκριτικά με τα δεδομένα του ανταγωνισμού, καθώς διαθέτει και cruise control και πλήρη σουίτα συστημάτων ασφαλείας. Πάντως εμείς θα ανεβαίναμε ένα επίπεδο και θα πηγαίναμε στο Feel, όπου θα βρούμε έξτρα, μεταξύ άλλων, φώτα ημέρας LED, προβολείς ομίχλης, αυτόματο κλιματισμός, έγχρωμη οθόνη αφής και 4 ηλεκτρικά παράθυρα.

Κινητήρας- Οδική συμπεριφορά
Ο νέος κινητήρας αποδίδει 100 ίππους με 250 Nm ροπής, όσα δηλαδή και το σύνολο που αντικατέστησε. Η μεγάλη και ουσιαστική διαφορά είναι πως πλέον το νέο μοτέρ συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Έτσι έχει μειωθεί η μέση κατανάλωση από 5,1 στα 4,9 λτ./100 χλμ., ενώ ακόμα πιο θεαματική είναι η μείωση σε αστικές συνθήκες, με τις επιδόσεις να κρίνονται ικανοποιητικές. Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, το Citroen C3 είναι ένα από τα πιο ευχάριστα αυτοκίνητα της κατηγορίας, με την άνεση να είναι το κυρίαρχο στοιχείο του, ενώ την ίδια στιγμή αποδεικνύεται και ικανό στην πίεση, όντας ουδέτερο σε αντιδράσεις. 

Η άποψή μας
Αυτή η έκδοση του C3 συνδυάζει σωστά τον trendy προσανατολισμό του με τον ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα και την οικονομία καυσίμου. Η τιμή του είναι λογική και το στάνταρ πακέτο εξοπλισμού πλούσιο. Μια άκρως ενδιαφέρουσα σύγχρονη πρόταση στην μικρή κατηγορία.

+ Εμφάνιση μέσα-έξω, χώροι, άνεση ανάρτησης, οδική συμπεριφορά, πρακτικότητα
- Σκληρά πλαστικά στο εσωτερικό, πλευρική στήριξη καθισμάτων

Toyota
test center