Κάψανε λιγότερο από diesel

Δεν είναι το πιο ήσυχο μηχανικό σύνολο, αλλά η ηχομόνωση της Mercedes τον αντιμετωπίζει πολύ καλά. Από πλευράς επιδόσεων αποδεικνύεται ικανοποιητικότατος.

Kινητήρας-Επιδόσεις: Αξιος ο ντίζελ της 180d

158.885 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2019)

Γνώριμος ο κινητήρας ντίζελ των 1,5 λίτρων, από πλήθος εφαρμογών σε διάφορα μοντέλα. Εν προκειμένω είναι η έκδοση των 116 ίππων, η οποία ηχητικά δεν είναι η πιο ήσυχη που μπορεί να βρει κανείς αλλά η καλή μόνωση της Mercedes δίνει εδώ πολλές και καλές λύσεις. Οι επιδόσεις με σπορ χαρακτήρα δεν είναι το φόρτε του εν λόγω κινητήρα, ο οποίος πάντως δε λέει όχι στην πίεση και μαζί με το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο των επτά σχέσεων θα δώσει το κάτι παραπάνω στον οδηγό. Σε σχέση με την πεντάθυρη 180 d, η Mercedes έχει πειράξει λίγο τις σχέσεις μετάδοσης με το τετράθυρο μοντέλο να έχει πιο κοντή πρώτη και οριακά πιο μακριές τις υπόλοιπες έξι σχέσεις. Προφανώς ο στόχος εδώ είναι μια εξισορρόπηση των κάποιων έξτρα κιλών που έχει η σεντάν έκδοση. Οι επιδόσεις πάντως είναι πολύ κοντά ανάμεσα στα δύο αμαξώματα, όπως και η κατανάλωση, η οποία είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο. Μάλιστα, στο ταξίδι είναι και αισθητά πιο χαμηλή, προφανώς λόγω καλύτερης αεροδυναμικής. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel