Κάψανε λιγότερο από diesel
Δοκιμή: Mercedes EQB 300 4MATIC | Η ηλεκτρική GLB έχει γκάζια & χωράει 7
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Mercedes EQB 300 4MATIC | Η ηλεκτρική GLB έχει γκάζια & χωράει 7

9.197 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2022)

H νέα Mercedes EQB είναι η ηλεκτρική έκδοση της GLB, που κάνει σχεδόν 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και προσφέρει δυνατότητα για 7θέσια διάταξη καμπίνας.

Ηλεκτρική, πολυτελής και… 7θέσια

Πήρε φόρα η Mercedes και διευρύνει συνεχώς την ηλεκτρική γκάμα της, χωρίς όμως να υποβαθμίζει τα θερμικά μοτέρ βενζίνης και diesel. Έτσι, μετά την EQA, που είναι η ηλεκτρική εκδοχή της GLA, ρίχνει στην αγορά και την EQB, που αποτελεί αντίστοιχα την αμιγώς ηλεκτρική πρόταση που βασίζεται στην GLB. Υπάρχουν φυσικά και ηλεκτρικές Mercedes, όπως οι EQC, EQE, EQS και EQV που τοποθετούνται στο ανώτατο άκρο της γκάμας σε μέγεθος και τιμή, όμως ας επικεντρωθούμε στην EQB, η οποία προσφέρει προαιρετικά 7θέσια διάταξη καμπίνας, ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων SUV.

Με μήκος 4.684 χλστ., η σχεδίαση της EQB παραπέμπει απ΄ευθείας στην GLB διατηρώντας το πιο τετραγωνισμένο προφίλ αυτής. Όπως είναι λογικό όμως υιοθετεί στοιχεία της EQ οικογένειας στην εμφάνισή της, όπως η μεγάλη μάσκα χωρίς εισαγωγές, ο σχεδιασμός των ζαντών αλουμινίου και τα πίσω φώτα που ενώνονται με μια λεπτή LED γραμμή. Οι διαφοροποιήσεις φυσικά δεν είναι τυχαίες. Βοηθούν στη μείωση της αεροδυναμικής και στην αύξηση της αυτονομίας, που σύμφωνα με τη Mercedes είναι στα 410 χιλιόμετρα για την έκδοση EQ 300 4MATIC που δοκιμάζουμε. Και η τιμή της;

Η τιμή καταλόγου για την Mercedes EQB 300 4MATIC είναι 61.850 ευρώ, που μετά τη σχετική κρατική επιδότηση πέφτει στα 54.370 ευρώ, ποσό που αντανακλά άμεσα τον premium και high-tech χαρακτήρα του μοντέλου. Η βασική δικίνητη EQB 250 των 190 ίππων προσφέρεται από 54.970 ευρώ (48.320 ευρώ με επιδότηση), ενώ η κορυφαία ΕQB 350 4MATIC κοστίζει 64.250 ευρώ (δεν έχει κρατική επιδότηση μιας και η τιμή προ φόρων είναι άνω των 50.000 ευρώ).


Με μήκος 4.684 χλστ., η σχεδίαση της EQB παραπέμπει απ΄ευθείας στην GLB διατηρώντας το πιο τετραγωνισμένο προφίλ αυτής.

Με μήκος 4.684 χλστ., η σχεδίαση της EQB παραπέμπει απ΄ευθείας στην GLB διατηρώντας το πιο τετραγωνισμένο προφίλ αυτής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
dokimi-Ford-Fiesta-fl-mhev-125-mt6-2
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel