• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος εμφανίζεται μόνο δυο φορές τη μέρα και για λίγες ώρες, ενώ το υπόλοιπο διάστημα κρύβεται κάτω από το νερό.

Δρόμος παίζει «κρυφτό» (+video)

Διαβάστηκε από 17392 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/3/2017

Ο δρόμος που συνδέει την ηπειρωτική Γαλλία με το νησί Noirmoutier καταφέρνει να βγαίνει στην επιφάνεια δυο φορές τη μέρα, πριν κρυφτεί 4 μέτρα κάτω από τα κύματα. Δείτε το απίθανο video.

 
Το Passage du Gois είναι ένας δρόμος που συνδέει τον κόλπο του Burnёf με το νησί της Noirmoutier στη Γαλλία. Λόγω της πλημμυρίδας, μπορείτε να τον οδηγήσετε μόνο δύο φορές την ημέρα, για μερικές ώρες, προτού αρχίσει να πλημμυρίζει. Τον υπόλοιπο χρόνο είναι κρυμμένος 3,9 μέτρα κάτω από τα κύματα.

Το 1701 αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε χάρτη αυτό το φυσικό πέρασμα, ενώ η πρώτη του τακτική χρήση ξεκίνησε να συμβαίνει περί το 1840. Σήμερα ο δρόμος έχει περίπου 4 χλμ. μήκος, ενώ στις δυο πλευρές του δρόμου υπάρχουν δυο επιτροπές οι οποίες επιτρέπουν ή όχι την διέλευση.

Τέλος, για όσους παγιδευτούν μεταξύ των παλιρροιών, υπερυψωμένοι πύργοι διάσωσης βρίσκονται σε όλο το μήκος του Passage du Gois. Οι οδηγοί  μπορούν να ανέβουν σε αυτούς τους  πύργους και να περιμένουν μέχρι να διασωθούν ή μέχρι η παλίρροια να πέσει, εν τούτοις θα πρέπει να αποχαιρετήσουν τα αυτοκίνητα τους!

Δείτε το video με timelapse από το 1:10 και μετά: