• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

EQW: Η «σωστή» ηλεκτρική Mercedes με άρωμα από 60΄s

16.360 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2021)

Μια από τις πιο εμβληματικές Mercedes όλων των εποχών, η W114, αναβιώνει ως EQW, δηλαδή ηλεκτρική της μπράντας EQ, διατηρώντας ωστόσο τον ρετρό χαρακτήρα και πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία που την καθιέρωσαν στο παγκόσμιο στερέωμα. Πως σας φαίνεται;

Η Mercedes W114 (για τα εξακύλινδρα μοτέρ) και W115 (για τα τετρα/πεντακύλινδρα) έκανε ντεμπούτο το 1968 μπαίνοντας στην καρδιά των πολυτελών sedan και coupe την μεταπολεμική περίοδο. Με το κλασικό για την εποχή αμάξωμα 3 όγκων και τα χαρακτηριστικά κατακόρυφα φανάρια, την περίοδο της παραγωγής του έγινε το μοντέλο της Merecdes-Benz με τις περισσότερες πωλήσεις, όντας το πρώτο «μοντέλο νέας γενιάς», αφού βασίστηκε σε εντελώς νέο σασί και όχι σε κάποια εξέλιξη των παλαιότερων μοντέλων της μεταπολεμικής περιόδου. Μάλιστα, το παρατσούκλι με το οποίο παραμένει ανεπίσημα γνωστή μέχρι σήμερα στην Γερμανία η W114 είναι «Strich-Acht» (δηλαδή, «/8» ή αλλιώς κάθετος 8), λόγω της χρονιάς που παρουσιάστηκε. Η «Strich-Acht» έμεινε στην παραγωγή μέχρι τον Δεκέμβρη του 1976, επειδή είχε δοθεί μια σχετική δέσμευση στη βιομηχανία ταξί από την Mercedes-Benz, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης αξιοπιστίας του αυτοκινήτου, παρόλο που η διάδοχος W123 είχε παρουσιαστεί από τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς. Αρκετά όμως με την ιστορία... πάμε στο σήμερα.


Το ρετρό συναντά το μοντέρνο και το αποτέλεσμα είναι η Mercedes EQW, μια ηλεκτρική λιμουζίνα που θυμίζει ένα δημοφιλές μοντέλο του «αστεριού».

Το ρετρό συναντά το μοντέρνο και το αποτέλεσμα είναι η Mercedes EQW, μια ηλεκτρική λιμουζίνα που θυμίζει ένα δημοφιλές μοντέλο του «αστεριού».

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το δημοφιλές μοντέλο της Mercedes-Benz, που είναι μέχρι και σήμερα αναγνωρίσιμο και σε πολλές περιπτώσεις κυκλοφορεί ακόμα στους δρόμους της υφηλίου (σ.σ. αποκλείεται να μην έχετε δει κάποια προσεγμένη W114 στους ελληνικούς δρόμους) αναβιώνει μέσα από την ψηφιακή πένα ανεξάρτητου σχεδιαστή Larson. Βάζοντας στο μίξερ τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία του «αστεριού» και αρκετά ρετρό στοιχεία, όπως τα κατακόρυφα φανάρια, την -κλειστή πλέον- πολυγωνική μάσκα στο κέντρο και το «αστέρι» στην κορυφή του καπό, προκύπτει η EQW και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, ιδιαίτερα για τους παλιότερους. Από εκεί και πέρα, το ντιζάιν κινείται σε γνώριμα μονοπάτια με τις «χωνευτές» λαβές για τις πόρτες και τις μεγάλες ζάντες, δάνειο από τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς EQ (σ.σ. στο σχέδιο πρέπει να ειναι οι ζάντες της EQC).

Και τώρα προκύπτει το εξής δίλημμα... Η Mercedes-Benz έχει παρουσιάσει την EQS, που ουσιαστικά είναι η S-Class σε ηλεκτρική έκδοση, άλλα ουδεμία σχέση έχει σχεδιαστικά με τη «ναυαρχίδα» του αστεριού. Οπότε, προτιμάτε την EQS, την οποία βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, ή την EQW, την αναβίωση της W114 σε ηλεκτρική λιμουζίνα; Η αλήθεια είναι πως, πιο πιθανό σενάριο είναι το εν λόγω σχέδιο να μείνει αποκλειστικά στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά το να ονειρεύεται κανείς, μόνο κακό δεν είναι. Πόσο μάλλον όταν αντικείμενο της φαντασίας είναι μια Mercedes-Benz...

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »