Έφτασε η νέα Plug-in υβριδική έκδοση της Porsche Panamera
3 Φωτογραφίες »

Έφτασε η νέα Plug-in υβριδική έκδοση της Porsche Panamera

2.203 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2024)

- Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2024
- Η Panamera 4 E-Hybrid προσφέρει 470 άλογα και 96 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας
- Η Panamera 4S ανεβάζει τις επιδόσεις στα 544 άλογα
- Έρχονται με νέους προβολείς και σπορ σχεδίαση

Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2024

H Porsche επεκτείνει την γκάμα των μοντέλων Panamera με δύο νέες Plug-in υβριδικές εκδόσεις, την Panamera 4 E-Hybrid και 4S Ε-Hybrid. Έρχονται με ανανεωμένη σχεδίαση και υβριδικό σύστημα κίνησης που ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ και πακέτο μπαταριών. Οι παραδόσεις των νέων αυτών εκδόσεων αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με πρώτες πληροφορίες να σημειώνουν ότι η τιμή τους θα ξεκινάει από τα 105.000 ευρώ (στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου).

Η Panamera 4 E-Hybrid προσφέρει 470 άλογα και 96 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας

Οι δύο νέες υβριδικές Panamera έρχονται με τον ίδιο V6 κινητήρα με διπλό τούρμπο 2,9 λίτρων, ένα ηλεκτρικό μοτέρ (190 άλογα και 450 Nm ροπής) και ένα πακέτο μπαταριών 25,9 kWh. Στην Panamera 4 E-Hybrid ο βενζινοκινητήρας προσφέρει 304 άλογα, ενώ συνδυαστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ το σύστημα κίνησης προσφέρει 470 άλογα και 650 Nm ροπής. Αυτό επιτρέπει στην νέα Panamera 4 E-Hybrid να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα τα 280 χλμ./ώρα. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει αποκλειστικά ηλεκτρική αυτονομία 79-93 χλμ (WLTP), ενώ στην πόλη μπορεί να φτάσει έως και τα 96 χλμ.

Η Panamera 4S ανεβάζει τις επιδόσεις στα 544 άλογα

Στην έκδοση επιδόσεων Panamera 4S E-Hybrid, o βενζινοκινήτρας λαμβάνει κάποιες βελτιώσεις που του επιτρέπουν να προσφέρει 353 άλογα και άρα η συνδυαστική ισχύ φτάνει τα 544 άλογα και 750 Nm ροπής όταν στην εξίσωση προστίθεται το ηλεκτρικό μοτέρ. Η 4S σημειώνει καλύτερους χρόνους στην εκκίνηση και μπορεί να κάνει το 0-100 σε 3,7 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 290 χλμ./ώρα. Η 4S προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρική αυτονομία 78-90 χλμ. (WLTP), που σε μετακινήσεις εντός πόλης αγγίζει μέχρι και τα 92 χλμ.

Οι δύο εκδόσεις έρχονται με φορτιστή AC 11 kW που επιτρέπει στην μπαταρία να φορτίσει πλήρως σε δύο ώρες και 39 λεπτά.

Έρχονται με νέους προβολείς και σπορ σχεδίαση

Σε ότι αφορά τις σχεδιαστικές αλλαγές, οι νέες υβριδικές Panamera έρχονται με μια φρέσκια, σπορ εμφάνιση. Στο μπροστινό μέρος υπάρχουν νέοι, αναδιαμορφωμένοι προβολείς LED και ένας πρόσθετος οριζόντιος αεραγωγός. Στο πίσω μέρος έρχονται με την γνωστή, ενιαία λωρίδα LED των μοντέλων Porsche για τα φώτα φρένων. Ο βασικός εξοπλισμός της Panamera 4 E-Hybrid περιλαμβάνει ζάντες 19 ιντσών, μαύρες δαγκάνες φρένων και προβολείς matrix LED. Το νέο σύστημα φωτισμού HD matrix LED που ανέπτυξε η Porsche θα διατίθεται κατ΄ επιλογή. Η Panamera 4S E-Hybrid έρχεται με ζάντες 20 ιντσών, ασημί Sport απολήξεις εξάτμισης και κόκκινες δαγκάνες φρένων. Τα δύο μοντέλα θα έρχονται με όλες τις επιλογές στα συστήματα υποβοήθησης που προσφέρει η Porsche καθώς και πολλές επιλογές για την εξατομίκευση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του αυτοκινήτου. 

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center