Τη νέα έκδοση της Cayenne, την E-Hybrid παρουσίασε η Porsche.

Το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο θα συνδυάσει ένα υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ για να παράγει συνολικά 462 ίππους και 700 Nm ροπής.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας της Cayenne E-Hybrid παράγει μόνος του 162 ίππους και 400 Nm ροπής.

Το μόνο διαθέσιμο σύστημα μετάδοσης κίνησης αποτελείται από το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο στέλνει τη κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Έφτασε με 462 ίππους η Cayenne E-Hybrid

5.110 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2018)

Τη νέα έκδοση της Cayenne, την E-Hybrid παρουσίασε η Porsche, η οποία έρχεται με κινητήρα ισχύος 462 ίππων. Δείτε το νέο γερμανικό SUV.

Την παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne E-Hybrid έκανε η γερμανική εταιρεία. Το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο θα συνδυάσει τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ για να παράγει συνολικά 462 ίππους και 700 Nm ροπής, όντας παράλληλα εξοπλισμένο με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh , μέσω της οποία θα έχει ηλεκτρική αυτονομία 44 χιλιομέτρων.
 
Ο ηλεκτρικός κινητήρας της Cayenne E-Hybrid παράγει μόνος του 162 ίππους και 400 Nm ροπής βοηθώντας έτσι το μοντέλο να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται μεταξύ 3,2 & 3,4 λτ./100 χλμ.
Όσον αφορά στη μετάδοση της κίνησης, το γερμνανικό SUV εξοπλίζεται αποκλειστικά με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο το οποίο στέλνει τη κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Παράλληλα, στη διάθεση του οδηγού βρίσκονται πολλά οδηγικά modes, μεταξύ των οποίων υπάρχει επιλογή της κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ η επιλογή Sport Plus κάνει χρήση της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας για την καλύτερη δυνατή επιτάχυνση.
 
Έπειτα, η Cayenne E-Hybrid έρχεται με στάνταρ φορτιστή 3,6 kW που απαιτεί 7 ώρες και 48 λεπτά για να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκεται ο ταχυφορτιστής 7,2 kW, μέσω του οποίου η μπαταρία φορτίζεται σε 2 ώρες και 18 λεπτά. Ακόμα μέσω του smartphone οι ιδιοκτήτες του μοντέλου έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν τη φόρτιση αλλά και τις ρυθμίσεις αυτής.
 
Σε ότι αφορά την εξωτερική εικόνα του νέου SUV, η μοναδική διαφορά με τις άλλες Cayenne εκτός από το λογότυπο E-Hybrid, είναι οι πράσινες δαγκάνες των φρένω, αλλά και το «πορτάκι» πίσω από το οποίο βρίσκεται η υποδοχή για τη φόρτιση, ενώ στο εσωτερικό έχουν προστεθεί οι απαραίτητες ενδείξεις που ενημερώνουν για την κατάσταση της μπαταρίας που εμφανίζονται με ανοιχτό πράσινο χρώμα.
 
Τέλος, στο στάνταρ εξοπλισμό της E-Hybrid θα βρίσκεται το πακέτο Sport Chrono, όπως και το πακέτο της Porsche InnoDrive που υπόσχεται να κάνει ευκολότερο το ταξίδι, ενώ ο πρόσθετος εξοπλισμός δηλώνει παρών μέσω των head-up display, των ζαντών 22 ιντσών και του συστήματος μασάζ στα καθίσματα όλων των επιβατών.

Mercedes
test center