Το πρώτο από αυτά είναι μια δημιουργία του οίκου Ralph Hosier Engineering.

Και τα δύο Civic Type-R δόθηκαν στις δύο εταιρείες από την ίδια την Honda.

Το δεύτερο Civic Type-R είναι πιο γήινο σε εμφάνιση.

Το δεύτερο Civic Type-R είναι πιο γήινο σε εμφάνιση.

«Eξωγήινο» Civic Type R για το Dakar!

2.215 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2019)

Η Honda έδωσε σε δύο οίκους κάποια Civic Type R προ-παραγωγής έτσι ώστε να παρουσιάσουν τα δικά τους project υπό την αιγίδα της. Το ένα από αυτά ξεχωρίζει δικαίως...

Mπορεί το Honda Civic Type R να είναι ένα από τα ικανότερα hot hatch που προσφέρονται σήμερα στην αγορά χάρη στον 2λιτρο turbo κινητήρα των 320 ίππων και 400 Νm ροπής, ωστόσο υπάρχουν ιδιοκτήτες που θέλουν να βάλουν τις δικές τους πινελιές στο ιαπωνικό μικρομεσαίο με τις υψηλές επιδόσεις.

Το πρώτο από αυτά είναι μια δημιουργία του οίκου Ralph Hosier Engineering, που έχει το ευφάνταστο όνομα OverRland, και πρόκειται ουσιαστικά για μια off-road έκδοση του μοντέλου. To Τype R εφοδιάζεται εδώ με τροποποιημένο body kit ενώ η μεγαλύτερη απόσταση που έχει από το έδαφος σε συνδυασμό με τα χωμάτινα ελαστικά της BF Goodrich το κάνουν να φαίνεται πραγματικό θηρίο, έτοιμο να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε Πρωτάθλημα Ράλλυ. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη πως το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με επιπλέον αεραγωγούς και την καλύτερη ψύξη του κινητήρα και των φρένων παρά το γεγονός ότι το εργοστασιακό μοτέρ δεν έχει λάβει καμία αναβάθμιση. Τέλος, ο ιδιοκτήτης κάνει λόγο πως το project είναι «μισοτελειωμένο» αφού πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις λόγω κάποιων αστοχιών.
 
Το δεύτερο Civic Type-R είναι πιο γήινο σε εμφάνιση αλλά το 2λιτρο μοτέρ αποδίδει πλέον 400 άλογα και 677 Nm ροπής χάρη στο νέο λογισμικό που έχει εγκατασταθεί στον εγκέφαλο, στην τοποθέτηση νέου intercooler και νέου συστήματος εξάτμισης. Για να ανταποκριθεί στην μεγαλύτερη ισχύ, ο οίκος Team Dynamics Motorsport προσφέρει ακόμα στο hot hatch αμορτισέρ Eibach Pro, anti-roll bars, ελαστικά Dunlop DZ03G επιδόσεων και μοναδικές ζάντες 19 ιντσών ελαφρού κράματος.

Και τα δύο Civic Type-R δόθηκαν στις δύο εταιρείες από την ίδια την Honda σε έκδοση προ-παραγωγής. Η μάρκα φυσικά δεν έχει σκοπό να τα βάλει στις γραμμές παραγωγής της αλλά οι οίκοι μπορούν να φτιάξουν πιστά αντίγραφα των παραπάνω project… με το αζημίωτο φυσικά.

Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC