6 φωτογραφίες »

Η Boxster 25 Years έχει λάβει ουσιαστικά ένα κιτ αμαξώματος που αντλεί έμπνευση από την πρωτότυπη Boxster.

Επετειακή Porsche Boxster 25 Years

5.098 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2021)

Η Porsche γιορτάζει τα 25α γενέθλια της οικογένειας των roadster της και το κάνει μέσω της επετειακής, Boxster 25 Years.


Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η αρχική Porsche 986 Boxster έκανε την εμφάνισή της στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή το 1996, με το συγκεκριμένο μοντέλο να εξοπλίζεται από τον εξακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων, προσφέροντας 201 ίππους. Ωστόσο από τότε μέχρι και σήμερα τα χρόνια πέρασαν και οι καιροί άλλαξαν.
 
Έτσι για να σηματοδοτήσει αυτήν την περίσταση, η Porsche προσφέρει ένα ειδικό επετειακό μοντέλο που έχει πάρει την ονομασία της περίστασης. Η Boxster 25 Years έχει λάβει ουσιαστικά ένα κιτ αμαξώματος που αντλεί έμπνευση από την πρωτότυπη Boxster που έκανε το ντεμπούτο της στο International American Auto Show στο Ντιτρόιτ το 1993. Κοιτώντας προσεκτικά μπορούμε να δούμε τους μπροστινούς και πλευρικούς αεραγωγούς,  να έχουν χάλκινο τελείωμα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους τροχούς. Παράλληλα υπάρχει ένα ειδικό καπάκι πλήρωσης καυσίμου, γυαλιστερό ασημί φινιρίσματα στις απολήξεις της εξάτμισης και μαύρο πλαίσιο στο παρμπρίζ. Τέλος ένα ειδικό σήμα Boxster 25 κοσμεί το πίσω μέρος.
 
Μεταβαίνοντας στο εσωτερικό, το μάτι πηγαίνει αμέσως στο μπορντό απόχρωσης δέρμα, αλλά και στο ανάγλυφο σήμα Boxster 25.  Σε αντίθεση με το εξωτερικό, η καμπίνα λαμβάνει αλουμινένια διακοσμητικά χαρακτηριστικά, ενώ στην πλευρά του συνοδηγού και συγκεκριμένα στο ντουλαπάκι, είναι τοποθετημένη μία λωρίδα που αριθμεί τον αριθμό της εκάστοτε μονάδας. Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε πως η γερμανική φίρμα αναμένεται να κατασκευάσει μόλις 1.250 μονάδες!
 
Οι 1.250 μονάδες θα βασίζονται στην GTS 4.0, που σημαίνει ότι θα τροφοδοτούνται από τον εξακύλινδρο Boxer κινητήρα 4,0 λίτρων που με τη σειρά του θα προσφέρει 400 ίππους. Το μοτέρ θα συνδυάζεται είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 
Η νέα Boxster 25 Years είναι διαθέσιμη για παραγγελία και θα κυκλοφορήσει σε αντιπροσωπείες από τα τέλη Μαρτίου του 2021. 

OPEL NEA MONTELA
test center