ην επιστροφή της στους αγώνες IndyCar για τη σεζόν 2020 ανακοίνωσε η McLaren.

Επιστρέφει στο IndyCar η McLaren!

3.737 Επισκέψεις στο άρθρο (13/8/2019)

Την επιστροφή της στους αγώνες IndyCar για τη σεζόν 2020 ανακοίνωσε η McLaren, η οποία θα συνεργαστεί με τις Arrow Schmidt Peterson Motorsports και Chevrolet.

Το όνομα της νέας ομάδας θα είναι Arrow McLaren Racing SP και θα κατέβει στους αγώνες του 2020 με δύο μονοθέσια, τα οποία θα παίρνουν ισχύ από κινητήρα της Chevrolet. Ο κατά το παρελθόν νικητής του Indianapolis 500, Gil de Ferran θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας.
 

Σε ότι αφορά το κατά πόσο θα επηρεαστεί η συμμετοχή της McLaren στη Formula 1. Κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να προβληματίζει του φίλους των βρετανών, καθώς σύμφωνα με αναφορές των υπευθύνων το πρότζεκτ αυτό είναι ανεξάρτητο από την F1. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά το 1979 που η McLaren θα αγωνίζεται με πλήρη απασχόληση στο πρωτάθλημα IndyCar.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η McLaren πραγματοποίησε έκτακτες εμφανίσεις στο Indy 500 το 2017 και το 2019 με τον Fernando Alonso, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον Ισπανό οδηγό να επιτύχει το στόχο του να εξασφαλίσει το Triple Crown.

Hyundai
OPEL