Έρχεται νέο hot hatch από τη Skoda (+vid)

4.232 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2018)

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του πρωτότυπου Vision RS το οποίο θα αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, τον προπομπό για το λανσάρισμα ενός νέου hot hatch.

Δυναμική παρουσία θα έχει φέτος η Skoda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στο οποίο θα συναντήσουμε μεταξύ άλλων το νέο πρωτότυπο Vision RS δίπλα στην κορυφαία RS έκδοση της ναυαρχίδας των SUV της μάρκας, του Kodiaq. Σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν ανοίξουν οι πύλες της παριζιάνικης έκθεσης, η τσέχικη φίρμα παρουσίασε επίσημα δύο εικόνες σε μορφή σκίτσων που μας δίνουν μια πρώτη γεύση για αυτό που θα συναντήσουμε στις 4 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Skoda το Vision RS αποτελεί μια σπουδή που αντλεί έμπνευση από τα 117 χρόνια παρουσίας της εταιρείας στο χώρο της αυτοκίνησης, συμβολίζοντας παράλληλα το μέλλον της οικογένειας RS, το αρκτικόλεξο της οποίας είναι Rallye Sport και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1974 στα πρωτότυπα αγωνιστικά 180 RS και 200 RS.
 

Αισθητικά, το πεντάθυρο concept χαρακτηρίζεται από έντονες ακμές και νευρώσεις που προδίδουν επιθετικό ύφος με προεξάρχον στοιχείο τα σφηνοειδή, χαμηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα στον πρόβολο, τις μεγάλων διαστάσεων πεντάκτινες ζάντες, τις ανθρακονημάτινες ενθέσεις σε πολλά σημεία του αμαξώματος και τα αεροδυναμικά στοιχεία που βρίσκονται περιμετρικά.

Έπειτα, όσον αφορά στις διαστάσεις του Vision RS, αυτές ορίζονται στα 4.356 χλστ. μήκος, 1.810 χλστ. πλάτος, και 1.431 χλστ. ύψος με το μεταξόνιο στα 2.650 χλστ.. Γνωρίζοντας ήδη πως οι διαστάσεις του Rapid Spaceback θα μεγαλώσουν στην επόμενή του γενιά με το μεταξόνιο του να αγγίζει έως και τα 2.645 χλστ., σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, δεν αποκλείεται, κάνοντας τη σύνδεση των στοιχείων, να έχουμε μπροστά μας μια πρώτη άποψη από την ισχυρότερη έκδοση του επερχόμενου μοντέλου.

Εν αναμονή περισσότερων λεπτομερειών, λοιπόν, για τα μελλοντικά πλάνα της Skoda, τα οποία σίγουρα περιλαμβάνουν τον εμπλουτισμό της γκάμας με RS εκδόσεις σε περισσότερα μοντέλα.
 

ELASTIKA 2024
NISSAN