2 φωτογραφίες »

Ετοιμάζει ηλεκτρική Boxster η Porsche;

2.304 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

H Porsche φαίνεται πως ετοιμάζει μια ηλεκτρική έκδοση για την Boxster, ώστε να επεκτείνει την ηλεκτρική της γκάμα που αυτή την στιγμή περιλαμβάνει μόνο την Taycan.

Η Porsche έκανε με την Taycan το πρώτο της βήμα στο μονοπάτι της ηλεκτροκίνησης αλλά τα σχέδιά της δεν σταματούν εκεί. Η Macan θα γίνει και αυτή ηλεκτρική όταν έρθει η επόμενη γενιά της, οι φήμες κάνουν λόγο πως βρίσκεται στα σκαριά με επαναφορτιζόμενη Cayenne και νέες πληροφορίες κάνουν λόγο πως μια ηλεκτρική 718 Boxster βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα πλάνα της γερμανικής εταιρείας.


Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο πως οι άνθρωποι της Porsche εργάζονται πάνω σε ένα νέο concept που θα δείξει στο κοινό της πως θα μοιάζει η ηλεκτρική  έκδοση της Boxster. To μοντέλο θα βασιστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα και όχι πάνω σε αυτή της Macan. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία πως η Porsche έχει ήδη κατασκευάσει κάποια ηλεκτρικά πρωτότυπα για την τωρινή Boxster αλλά οι μηχανικοί της αποφάνθηκαν πως το βάρος δεν ήταν δυνατό να κρατηθεί χαμηλά.

Είναι περιττό να σημειώσουμε πως στην Porsche θεωρούν αναγκαίο τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα να είναι όσο fun-to-drive είναι και τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Aκόμα, πηγές μέσα από το στρατόπεδο της φίρμας αναφέρουν πως ηλεκτρική Boxster/Cayman θα είναι το ίδιο γρήγορη στο 0-100χλμ./ώρα με τις «κανονικές».

Η Porsche ανέπτυξε την πρώτη ηλεκτρική Boxster σε πρωτότυπη μορφή 10 χρόνια πριν, προσφέροντας στο αυτοκίνητο είτε με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και κίνηση στον πίσω άξονα είτε με δύο μοτέρ και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.
 

Mercedes
test center