Έτσι θα σταματήσεις να αφήνεις δαχτυλιές στην οθόνη
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έτσι θα σταματήσεις να αφήνεις δαχτυλιές στην οθόνη

38.489 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2023)

Καινούργιο αμάξι με οθονάρα. Αλλά μόλις την ακουμπάς γεμίζει δαχτυλιές. Και όμως τόσο καιρό τη χειρίζεσαι με λάθος τρόπο. Δες πως πρέπει να το κάνεις και ξέχνα τις δαχτυλιές μια και καλή!

Ούτε τζαμάκια ούτε... πενάκια!

Σίγουρα έχεις δει στην οθόνη αφής του κινητού, του tablet ή του infotainment του αυτοκινήτου σου άπειρες δαχτυλιές. Και οκ, στο κινητό και το tablet το καθάρισμα είναι αρκετά εύκολο. Απλά το κλειδώνεις, για να μην «πατηθεί» κάτι στην οθόνη, και το τρίβεις καλά με ένα καθαρό πανάκι, ή απλά με τη μπλούζα σου.

Όμως, στην οθόνη του αυτοκινήτου δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Η έκταση της οθόνης είναι μεγαλύτερη, συνήθως δεν κλειδώνει-κλείνει (ή δεν ξέρεις πώς κλείνει), οπότε είναι δύσκολο να καθαρίσεις με ένα πανάκι χωρίς να πατηθούν 15 διαφορετικές εντολές που μπορούν ακόμα και να βάλουν στο φουλ τον κλιματισμό, ενώ είναι αρκετά δύσκολο να την καθαρίζεις με τα ρούχα σου (άντε να φτάνει το μανίκι). Και εκτός αυτού, ακόμα και αν την καθαρίσεις στο πρώτο άγγιγμα θα έχεις μια νέα δαχτυλιά, η οποία με την αντανάκλαση του ήλιου θα κάνει μπαμ πάνω στην «πεντακάθαρη» οθόνη σου… Οπότε τι κάνεις;


Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε μια και καλή από τις δαχτυλιές στην οθόνη. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο αν το δοκιμάσετε θα δείτε ότι δουλεύει κανονικά.

Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε μια και καλή από τις δαχτυλιές στην οθόνη. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, ωστόσο αν το δοκιμάσετε θα δείτε ότι δουλεύει κανονικά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Τζαμάκι όπως στα κινητά;

Στα κινητά ξέρουμε ήδη το προστατευτικό τζαμάκι, ενώ υπάρχει και ματ τζαμάκι, που δεν «κρατάει» δαχτυλιές. Ωστόσο, το ματ αυτό τζαμάκι μειώνει ελαφρώς την ορατότητα ειδικά όταν σκάει το φως του ήλιου πάνω, που στην μεγάλη οθόνη του αυτοκινήτου θα είναι αισθητά ενοχλητικό. Πέραν αυτού, δεν είναι και τόσο απλό να βρεις τέτοιο τζαμάκι που να ταιριάζει ακριβώς στην οθόνη του αυτοκινήτου σου. Για το λόγο αυτό, εκτός του ότι θα θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο, το κόστος του θα είναι και αυτό αυξημένο.

Ο «σωστός» τρόπος να αγγίζεις την οθόνη!

Και όμως, υπάρχει σωστός τρόπος να αγγίζεις την οθόνη του infotainment, ώστε να μη γεμίζει δαχτυλιές, χωρίς παράλληλα να μειώνει την αποτελεσματικότητα των εντολών. Μέχρι τώρα αγγίζαμε την οθόνη με την άκρη των δακτύλων, δηλαδή το πιο επιρρεπές σημείο του δακτύλου σε βρωμιές, ιδρώτα κλπ.

Αντιθέτως, ο ιδανικός τρόπος που δοκιμάσαμε και συνιστούμε ανεπιφύλακτα είναι να την αγγίζουμε με το εξωτερικό μέρος των δακτύλων και πιο συγκεκριμένα με μια από τις δύο αρθρώσεις του δείκτη (όπως φαίνεται στη φωτό), κίνηση που μοιάζει σαν αυτή που θα έκανε κάποιο που θα πήγαινε να χτυπήσει την πόρτα. Μπορεί να σας φαίνεται… «κουλό», ωστόσο αν το δοκιμάσετε θα δείτε ότι και η οθόνη λειτουργεί άψογα με αυτόν τον τρόπο και ότι μετά δεν μένει καμία δακτυλιά ή άλλος λεκές από τα χέριά σας στην οθόνη, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Σε κάθε περίπτωση, θα γλιτώσετε από τις πολλαπλές, ενοχλητικές για κάποιους δαχτυλιές στην οθόνη. Δοκιμάστε το... και περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια (πατώντας το «Σχολιάστε»).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
15.3 Toyota 1million