Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Το Tipo είναι και αυτό άνετο αν και δεν είναι το πιο μαλακό σε ανάρτηση ενώ «χάνει» σε αίσθηση από το ελαφρύ σύστημα διεύθυνσής του.

Σταθερό και άνετο είναι στο δρόμο το Corolla, με την αμεσότητά του να είναι καλύτερη και να του χαρίζει μια ελαφρώς πιο ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.

Ιδιαίτερα άνετο είναι οδηγικά το Peugeot 301 με την ανάρτηση να απορροφά με τον καλύτερο τρόπο όλες τις ανωμαλίες.

Οδική συμπεριφορά: Ταξιδιάρικα

101.354 Επισκέψεις στο άρθρο (21/6/2018)

Κοινό στοιχείο στην οδική συμπεριφορά και των τριών μοντέλων είναι ο ταξιδιάρικος χαρακτήρας τους που διαμορφώνεται φυσικά από την μαλακή ρύθμιση της ανάρτησής τους. Έτσι, σε όλα θα εκτιμηθεί αρχικά η πολύ καλή απόσβεση της ανάρτησης με το Peugeot 301 να ξεχωρίζει και εδώ προσφέροντας ελαφρώς πιο άνετες μετακινήσεις έναντι των άλλων δύο. Από την άλλη ωστόσο, πιο ισορροπημένο είναι οδηγικά τo Toyota Corolla και αυτό γιατί η μαλακή ανάρτηση δεν επιτρέπει την εμφάνιση κλίσεων και τάσεων πλεύσης του αμαξώματος στις διαδοχικές αλλαγές κατεύθυνσης. Αυτό προσμετρά θετικά και στην περίπτωση στροφών, με το Corolla να εμφανίζει έτσι καλύτερη αμεσότητα και να γεμίζει σιγουριά τον οδηγό του με μεγαλύτερη ευκολία. Το Tipo βρίσκεται κάπου στην μέση, με σφιχτότερη ανάρτηση από του 301 αλλά και μεγαλύτερες κλίσεις από το Corolla, εμφανίζει όμως συγκριτικά την καλύτερη ποιότητα κύλισης συγκριτικά, ωστόσο υπολείπεται σε αίσθηση κυρίως από το σύστημα διεύθυνσης σε σχέση με τα άλλα δύο. Το 301 τέλος, είναι ξεκάθαρα εστιασμένο για οικογενειακούς ρυθμούς κίνησης, ωστόσο ως Peugeot διαθέτει το καλύτερο σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης το οποίο είναι και ιδιαίτερα άμεσο, άσχετα αν τελικά αυτό δεν συνάδει με τον γενικότερο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση και τα τρία μοντέλα θα κινήσουν άνετα και κυρίως με ασφάλεια τους επιβάτες τους, επιβεβαιώνοντας τον όρο «κούρσα» που τα συνοδεύει και στις μέρες μας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχολιάστε

Ας δούμε τι καίει κάθε τύπος αυτοκινήτου: