" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αν οι φήμες αποδειχθούν σωστές, σε λίγες ημέρες θα κάνει ντεμπούτο το Ford Fiesta ST Plus, μια πιο δυνατή και «άγρια» εκδοχή του Fiesta ST (φωτό).

Αναμένουμε να δούμε μια πιο δυνατή εκδοχή του 1.6 EcoBoost κινητήρα των 182 ίππων, που επιτρέπει στο «απλό» Fiesta ST να κάνει το 0-100 σε 6,9 δλ. και να έχει τελική 220 χλμ./ώρα.

Αλλαγές περιμένουμε να δούμε και στη μορφή του ST Plus (στη φωτό το ST) με ένα πιο «άγριο» bodykit, ενώ νέες ρυθμίσεις στο σασί θα του προσδώσουν ένα ακόμα πιο «κοφτερό» οδηγικό ταμπεραμέντο.

Fiesta ST Plus στη Γενεύη;

Διαβάστηκε από 2887 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/2/2016

Μπορεί το ενδεχόμενο για Fiesta RS να πεθαίνει, αλλά γεννιέται η ελπίδα για το Fiesta ST Plus, με το «συν» να σημαίνει περισσότερη δύναμη, πιο άγριο look και ακόμα πιο «κοφτερή» συμπεριφορά.

 
Πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τη Ford να φιλοξενεί στο περίπτερό της στην έκθεση της Γενεύης, μια ακόμα πιο «καυτή» εκδοχή του Fiesta ST. Οι ίδιες πηγές θέλουν το μοντέλο να ονομάζεται Fiesta ST Plus και να έχει αλλαγές στον κινητήρα, την εμφάνιση και το σασί, σε σχέση πάντα με το κανονικό Fiesta ST.

Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε μια πιο δυνατή εκδοχή του 1.6 EcoBoost κινητήρα των 182 ίππων, που επιτρέπει στο «απλό» Fiesta ST να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 δλ. και να έχει τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Φυσικά και δεν είναι ακόμα γνωστό για το πού θα μπορούσαν να πάνε τα πιο πάνω νούμερα σε ένα Fiesta ST Plus. Ενδεικτικά αναφέρουμε, πάντως, πως υπάρχουν προτάσεις βελτιωτικών οίκων για ένα Fiesta ST 215 ίππων.

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Αλλαγές περιμένουμε να δούμε και στη μορφή του ST Plus με ένα πιο «άγριο» bodykit, ενώ ρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν στο σασί, το τιμόνι, το κιβώτιο, τα φρένα και την ανάρτηση του αυτοκινήτου, ώστε να αποκτήσει ένα ακόμα πιο «κοφτερό» οδηγικό ταμπεραμέντο. Επεμβάσεις ενδέχεται να υπάρξουν για να εξοικονομηθούν κάποια κιλά βάρους.

Βέβαια, μετά από όλα αυτά, ενδέχεται να υπάρξει ένα μοντέλο που θα βρεθεί κοντά σε επιδόσεις με το Focus ST και η Ford δεν είναι καθόλου σίγουρο πως επιθυμεί έναν τέτοιο «κανιβαλισμό».

Στο σημείο αυτό πρέπει, πάντως, να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγο καιρό, είχε υπάρξει διάψευση από επίσημα χείλη, για το ενδεχόμενο να δούμε ένα Fiesta RS. Βέβαια, αν τελικά το μοντέλο υπάρξει και ονομαστεί ST Plus, δε θα μπλέξει στα «πόδια» της Ford RS γκάμας.