• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο Ford Fiesta ST200 είναι το πιο δυνατό Fiesta που βγήκε ποτέ από την γραμμή παραγωγής

Κάτω από το αμάξωμα υπάχει ένα τετρακύλινδρο σύνολο 1,6 λίτρων τεχνολογίας EcoBoost, που αποδίδει πλέον 200 ίππους.

Μικρές οι διαφορές σε σχέση με το "απλό" Fiesta ST στο ταμπλό.

Ανακλινόμενα καθίσματα bucket της γνωστής εταιρίας Recaro με ασημένιες ραφές

Fiesta ST200

5.477 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/2/2016

Η Ford θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης την κορυφαία έκδοση του Fiesta, η οποία θα ονομάζεται ST200.

 
Η Ford παρουσίασε τελικά το νέο της «πύραυλο» στο Σαλόνι της Γενεύης. Το νέο Ford Fiesta ST200 είναι το πιο δυνατό Fiesta που βγήκε ποτέ από την γραμμή παραγωγής. Εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,6 λίτρων τεχνολογίας EcoBoost, ο οποίος με την φροντίδα των μηχανικών της Ford αποδίδει πλέον 200 ίππους και 290 Nm ροπής (215 ίπποι και 320 Nm ροπής σε λειτουργία overboost για 20 δλ.). Ως συνέπεια αυτού, η επιτάχυνση του από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 6,7 δλ. ενώ του προσδίδει την τελική ταχύτητα των 230 χλμ./ώρα.

Εκτός φυσικά από τον βελτιωμένο κινητήρα, το νέο Ford Fiesta ST200 διατίθεται και σε νέο και μοναδικό χρώμα αμαξώματος με την κωδική ονομασία Storm Grey, με χρωματισμένες κόκκινες δαγκάνες φρένων και με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών σε μαύρο ματ χρωματισμό. Επίσης εφοδιάζεται με ανακλινόμενα καθίσματα bucket της γνωστής εταιρίας Recaro με ασημένιες ραφές, πολλές λεπτομέρειες αλουμινίου στον εσωτερικό διάκοσμο και ζώνες ασφαλείας σε ασημί απόχρωση. 


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Ανάπτυξης Προϊόντων της Ford, Joe Bakaj, «Είναι αλήθεια ότι το νέο Ford Fiesta SΤ έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό από δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες. Το νέο Fiesta ST200 οδηγεί αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο σε άλλο επίπεδο απόδοσης και επιδόσεων.» Οι άνθρωποι της Ford παραδέχονται μάλιστα ότι ίσως είναι ένα εν δυνάμει «Future Classic».

Το Νέο Ford Fiesta ST200 σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, πρόκειται να βγει στην παραγωγή μέσα στον επόμενο Ιούνιο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίζουν να παραδίδονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την επίσημη πρεμιέρα του θα την κάνει αύριο στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.