Φουλάρει για υβριδικό Puma WRC η Ford
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φουλάρει για υβριδικό Puma WRC η Ford

2.180 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Από τη Formula Ford στη νέα υβριδική εποχή του WRC με το M-Sport Ford Puma Rally! Ένα Plug-in υβριδικό αγωνιστικό που θα τρέχει με ηλεκτρική ενέργεια και όχι μόνο στις ειδικές διαδρομές του κόσμου.

H Ford γυρίζει μία ακόμα σημαντική σελίδα στην αγωνιστική της ιστορία ολοκληρώνοντας έναν κύκλο που ξεκίνησε στις πίστες πριν από 55 σχεδόν χρόνια με το θεσμό Formula Ford, ο οποίος το 2015 έγινε γνωστός ως MSA Formula και στη συνέχεια ως Formula 4, το 2016.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ξεκινώντας υπό τη σκέπη της ονομασίας Formula Ford το 1967, και προτού γίνει γνωστός ως MSA Formula το 2015 και στη συνέχεια ως Formula 4 (F4) από το 2016 και μετά, η συγκεκριμένη σειρά αγώνων συνέβαλε ώστε γνωστά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής στο χώρο των αγώνων, όπως οι James Hunt, Ayrton Senna, Damon Hill, Jenson Button και Lando Norris, να βρουν το δρόμο της επιτυχίας στις πίστες της F1, του κορυφαίου με άλλα λόγια πρωταθλήματος αγώνωνσε όλο τον κόσμο.
 
Με δεδομένη την απόφαση της Ford Motor Company να αποχωρήσει από τους αγώνες μονοθεσίων, το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην επερχόμενη υβριδική εποχή στο FIA World Rally Championship (WRC), κατά τη διάρκεια του οποίου η Ford θα συνεργαστεί για μία ακόμα φορά με την M‑Sport με «όπλο» το υβριδικό M-Sport Ford Puma Rally1.
 
Διαθέτοντας ένα Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης επόμενης γενιάς, το νέο M-Sport Ford Puma Rally1 είναι προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο 2022.

Ήξερες για την Formula Ford ότι:

- Κινητήρες της Formula Ford χρησιμοποιήθηκαν σε μοντέλα παραγωγής όπως το Escort (1.800άρης Zetec των 145 ίππων) και το Focus (Duratec 1,6 λτ. με 155 άλογα)
- Ο James Hunt κέρδισε αγώνες και σημείωσε πολλά ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη Formula Ford κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν του 1968, βάζοντάς τον στο δρόμο για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στη F1 το 1976
- Ο Ayrton Senna κέρδισε πρωταθλήματα στη σειρά αγώνωνFormula Ford το 1981 και το 1982, πριν κατακτήσει τρεις τίτλους στην F1.
- Στην ευρωπαϊκή και γερμανική εκδοχή της σειράς αγώνων του θεσμού το 1988, ο Michael Schumacher ολοκλήρωσε τη σεζόν αποσπώντας τη 2η και 6η θέση αντίστοιχα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
OPEL