4 φωτογραφίες »

Φρεσκάρισμα και περισσότερη ροπή για τις Alpina XD3 και XD4

2.006 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2021)

Τα Alpina XD3 και XD4 λαμβάνουν μια σειρά αναβαθμίσεων και πλέον διαθέτουν περισσότερη ροπή, καλύτερα φρένα και νέα εξωτερικά χαρακτηριστικά!

Η Alpina κάνει τη δική της προσπάθεια για να διατηρήσει όσο πιο «φρέσκα» γίνεται τα XD3 και XD4 και κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση ανανέωσε τα δύο SUV προσφέροντας τους νέα χαρακτηριστικά, αλλά εμφανή και άλλα όχι!
 
Η ισχύς στα δύο μοντέλα προέρχεται από έναν αναβαθμισμένο εξακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου τεσσάρων τούρμπο 3,0 λίτρων. Η ισχύς ανέρχεται στους 394 ίππους και η ροπή στα 800 Nm, όντας δηλαδή αυξημένη κατά 30 Nm σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Τόσο το XD3, όσο και το XD4 κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα, ενώ οι τελικές ταχύτητες ορίζονται  στα 267 χλμ./ώρα για το πρώτο και στα 268 χλμ./ώρα για το δεύτερο.
 
Η μάρκα διαθέτει επίσης μια turbodiesel, ήπια-υβριδική έκδοση του XD3. Χρησιμοποιεί ένα εξακύλινδρο twin-turbo μοτέρ 3,0 λίτρων που προσφέρει 355 ίππους και 730 Nm ροπής. Το μοντέλο φτάνει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 254 χλμ./ώρα.
 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η μάρκα τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ έχουν βελτιωθεί, ενώ υπάρχουν πιο σκληρά ελατήρια που χαμηλώνουν ταυτόχρονα το κέντρο βάρους. Τα μοντέλα επωφελούνται επίσης από ένα αναβαθμισμένο μεταβλητό σπορ σύστημα διεύθυνσης που παρέχει πιο γρήγορο χειρισμό. Επίσης τα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τώρα το BMW Parking Assistant και ηλεκτρικά πτυσσόμενους εξωτερικούς καθρέφτες. Στα παραπάνω προσθέστε και τα νέα τακάκια φρένων υψηλότερης απόδοσης που βελτιώνουν το φρενάρισμα.
 
Εξωτερικά η Alpina εγκαθιστά μια νέα μάσκα και πίσω ένα μικρό αεροδυναμικό διαχύτη. Οι ζάντες είναι 20 ιντσών με σχεδιασμό πολλών ακτινών, υπάρχει όμως και μία μεγαλύτερη παραλλαγή 22 ιντσών με το ίδιο σχέδιο. Στο εσωτερικό, η Alpina μπορεί να εξοπλίσει την καμπίνα με διακοσμητικές ραφές και διάτρητο δέρμα μεταξύ άλλων.
 
Οι ανανεωμένες XD3 και XD4 ξεκινούν τις παραδόσεις στην Ευρώπη το Νοέμβριο. Στη Γερμανία, οι τιμές για το XD3 ξεκινούν από 85.900 ευρώ και το XD4 από 89.100 ευρώ.   

AUTOFIT PASXA
4green