2 φωτογραφίες »

O Ηamilton με το κράνος του Schumi, δώρο από γιο του, Mick.

GP Aιφελ: Ισοφάρισε τον Schumi o Ηamilton

3.617 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2020)

Ο Βρετανός είχε ένα όμορφο μεσημέρι στην Γερμανία, όχι μόνο γιατί ισοφάρισε τον Michael Schumacher σε συνολικές νίκες αλλά και επειδή εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εγκατάλειψη του Bottas.


Ο Lewis Hamilton πήρε την 91η νίκη του στο GP του Aιφελ και κατάφερε να ισοφαρίσει το στοιχειωμένο ρεκόρ συνολικών νικών του Michael Schumacher, με τον Verstappen να τον ακολουθεί με Red Bull και τον Ricciardo να παίρνει το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της Renault.  

Ο Hamilton, παρά την καλή του εκκίνηση, αρκέστηκε στην δεύτερη θέση στους πρώτους γύρους του αγώνα πίσω από τον Bottas μέχρι που ο Φινλανδός έχασε την στροφή 13 μπλοκάροντας τους τροχούς του. Τα χειρότερα δεν είχαν φτάσει ακόμα όμως για τον Bottas αφού 6 αγώνες αργότερα εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στον κινητήρα, το πρώτο DNF της Mercedes για το 2020.

Στην συνέχεια ο Βρετανός είχε έναν σχετικά άνετο αγώνα με εξαίρεση την είσοδο ενός Safety Car στον 44ο γύρο, μετά την εγκατάλειψη της McLaren του Lando Norris. Ο Max Verstappen δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Hamilton αλλά παρομοίως, κατέκτησε σχετικά εύκολα την δεύτερη θέση.

Τρισ-ευτυχισμένος ήταν ο Ricciardo που πήρε το πρώτο βάθρο για την Renault από τότε που επέστρεψε στην F1 το 2016 και το πρώτο του προσωπικό μετά τη νίκη του για τη Red Bull στο Μονακό το 2018. Ο Perez έκανε πολύ καλό αγώνα και τερμάτισε τελικά τέταρτος, μπροστά από τον Sainz που επίσης κινήθηκε αρκετά γρήγορα. Σημαντική ήταν η έκτη θέση του Gasly με την Alpha Tauri, με τον Leclerc να ακολουθεί έβδομος και τον Hulkenberg, που κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον Stroll, να εντυπωσιάζει παίρνοντας την όγδοοη θέση. Το top 10 ολοκληρώθηκε από την Haas του Romain Grosjean που πήρε τους πρώτους του πόντους για φέτος και τον Antonio Giovinazzi με Alfa Romeo.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Πορτογαλία 23-25 Οκτωβρίου. 

H τελική κατάταξη: 


 

PEUGEOT NEW EVANS
4green