Tο τιμόνι έχει δύο ακτίνες, δεξιά και αριστερά.

Μία μακρόστενη οθόνη φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

«Γεύση» του εσωτερικού της νέας Skoda Octavia

13.999 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2019)

Εικόνες που αποκαλύπτουν ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού της νέας Skoda Octavia έκαναν την εμφάνισή τους.

Το ντεμπούτο της νέας Skoda Octavia τόσο σε hatchback όσο και σε wagon πλησιάζει, με το μοντέλο να συνεχίζει τις τελευταίες δοκιμές, οι οποίες μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται και στην πατρίδα της μάρκας, στην Τσεχία. Μάλιστα όπως φαίνεται οι Τσέχοι συνάδελφοι είναι σε επαγρύπνηση και κατάφεραν να απαθανατίσουν το εσωτερικό του δημοφιλούς μοντέλου προσφέροντας μία πρώτη γεύση του τι μας περιμένει.
 
Αν και οι εικόνες είναι χαμηλής ανάλυσης μπορούμε να δούμε αρκετές καινοτομίες που «κρύβει» μέσα της η νέα Octavia. Για παράδειγμα το τιμόνι έχει δύο ακτίνες, δεξιά και αριστερά, στοιχείο που είδαμε και στο πρωτότυπο Vision X το οποίο στη συνέχεια εξελίχτηκε στο πιο γνωστό σε όλους μας, Kamiq.
 
Στο πλάι και πίσω από στον «κορμό» του τιμονιού βλέπουμε το κουμπί start/stop, ενώ το μοντέλο της εικόνες φαίνεται πως διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος ωστόσο δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή αν θα βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό. Δεξιότερα έχει εγκατασταθεί μία μακρόστενη οθόνη που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ωστόσο εντύπωση μας προκαλεί το μικρό μέγεθος αυτής, καθώς στο παρελθόν έχουμε δει και μία αρκετά μεγαλύτερη, η οποία λογικά θα προσφέρεται στις πιο πλούσιες εκδόσεις.
 
Το γεγονός πως η τσεχική μάρκα ανέβασε ψηλότερα το σύστημα infotainment, σήμαινε πως έπρεπε να μεταφέρει τους κεντρικούς αεραγωγούς χαμηλότερα στην κονσόλα, κάτι που έγινε. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν μας εκπλήσσει, μιας και μας είχαν ήδη προϊδεάσει το  Scala και το προαναφερθέν Kamiq. Τέλος κλείνουμε με την αναφορά μίας σειράς από μπουτόν που εδρεύει μεταξύ των αεραγωγών και της οθόνης του infotainment.
 

H Skoda έχει ανακοινώσει πως η νέα Octavia θα είναι διαθέσιμη από το επόμενο έτος, κάτι που σημαίνει πως ίσως την δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Mercedes
moto