Τα σχέδια της αφορούν την παραγωγή 400.000 λίτρων φιλικού προς το περιβάλλον καυσίμου κάθε χρόνο.

Η Audi θέλει να μετατρέψει το νερό σε... diesel!

2.783 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2017)

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στην δημοσιότητα τις προσπάθειες της που περιλαμβάνουν μέσα από έναν καινοτόμο μηχανισμό την μετατροπή του νερού σε καύσιμο για τα αυτοκίνητα μας. Δείτε πως αναλυτικά.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν μετά από ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, οι προσπάθειες της Audi να μετατρέψει το υδρογόνο σε μια νέα μορφή καυσίμου που η ίδια η εταιρεία το ονομάζει «e-diesel» στις νέες της εγκαταστάσεις στην Ελβετία.

Τα σχέδια της αφορούν την παραγωγή 400.000 λίτρων φιλικού προς το περιβάλλον καυσίμου κάθε χρόνο, ως ένα μόνο μέρος των προσπαθειών της για την παραγωγή «πράσινων» εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Ο Reiner Mangold, επικεφαλής του τομέα στην Audi δήλωσε : «Στο Laufenburg, χάρη σε μια νέα τεχνολογία, είμαστε ικανοί να αναλάβουμε την παραγωγή του e-diesel αποδοτικά και χωρίς περιττά έξοδα. Οι νέες μας εγκαταστάσεις μας δίνουν την δυνατότητα να αποθηκεύουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»
 
Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανισμός αυτός θα μπορεί μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρόλυσης να διασπά το νερό στα δύο στοιχεία του, οξυγόνο και υδρογόνο και στην συνέχεια λαμβάνοντας διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα να φτιάχνει νέες ενώσεις υδρογονανθράκων. Αυτές στην συνέχεια διαιρούνται και χρησιμοποιούνται, τουλάχιστον όπως αναφέρει η Audi, είτε σαν καύσιμο e-diesel για τα αυτοκίνητα είτε σε άλλες μορφές για να χρησιμοποιηθούν σε άλλες βιομηχανίες, όπως για παράδειγμα στις τροφές ή στην κοσμητολογία.

Η Αudi αναφέρει ότι η πρώτη μικρή ποσότητα του e-diesel θα είναι έτοιμη μέσα στο 2018.
 

peugeot
NISSAN