Η ΕΕ εγκρίνει αυστηρότερους νόμους για πιο «πράσινες» μπαταρίες!

Η ΕΕ εγκρίνει αυστηρότερους νόμους για πιο «πράσινες» μπαταρίες!

1.612 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2022)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετήσει αυστηρότερους νόμους προμήθειας και ανακύκλωσης για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, με σκοπό να γίνουν οι εταιρείες ακόμα πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Θέλει πιο «πράσινες» μπαταρίες η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε μια προσωρινή συμφωνία που στοχεύει να κάνει τις μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα πιο βιώσιμες, ασφαλέστερες και ευκολότερες στην ανακύκλωση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Από τον Ιούλιο του 2024 σε ισχύ

Από τον Ιούλιο του 2024, οι κατασκευαστές θα πρέπει να αναφέρουν ολόκληρο το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) των μπαταριών τους, δηλαδή, από την στιγμή της εξόρυξης των υλικών έως την παραγωγή, ακόμη και την ανακύκλωση. Με αυτά τα δεδομένα, η ΕΕ θα θέσει ανώτατα όρια CO2 για μπαταρίες που θα μπορούσαν να τεθούν σε κυκλοφορία ήδη από τον Ιούλιο του 2027.

Θα γίνεται ευρεία ανακύκλωση πρώτων υλών

Σύμφωνα με την ΕΕ, οι εταιρείες θα αναγκαστούν να ανακτούν όλο και περισσότερες μπαταρίες με την πάροδο του χρόνου και να ανακυκλώνουν σημαντικά υλικά από αυτές, όπως χαλκό, κοβάλτιο, λίθιο, νικέλιο και μόλυβδο. Μάλιστα σημειώνεται πως οι παραγωγοί μπαταριών αναμένεται να ανακυκλώσουν το 50% του λιθίου τους έως το 2027 και το 80% έως το 2031.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
4green