Η Kia επιβεβαίωσε την έλευση του Pick-up Tansman

1.869 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2024)
Η Kia επιβεβαίωσε την έλευση του Pick-up Tansman

- Θα ντεμπουτάρει το 2025.
- Θα πρόκειται για παγκόσμιο Pick-up.
- Αρχικά θα πωληθεί με κινητήρα diesel.

Θα ντεμπουτάρει το 2025

Η Kia ετοιμάζει μία σειρά από νέα μοντέλα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ένα παγκόσμιο Pick-up. Όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία θα έχει την ονομασία Tasman και αναμένεται να το δούμε το 2025.

Θα πρόκειται για παγκόσμιο Pick-up

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το Kia Tasman. Αν και η κορεατική μάρκα το αποκαλεί ως παγκόσμιο Pick-up, επί του παρόντος έχει επιβεβαιώσει πως θα προσφερθεί στις αγορές των Κορέα, Αυστραλίας, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της για τις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ αλλά και της Κίνας. Σε κάθε περίπτωση, η Kia μέσω ενός teaser βίντεο επιβεβαίωσε την ονομασία αλλά και την έλευση του Tasman το 2025. Η ονομασία προφανώς και προέρχεται από το νησιωτικό κράτος της Τασμανίας και τη Θάλασσα της Τασμανίας.

Αρχικά θα πωληθεί με κινητήρα diesel

Οι τεχνικές προδιαγραφές παραμένουν άγνωστες, αλλά οι πρώτες φήμες που έχουν κυκλοφορήσει αναφέρουν ότι αρχικά θα πωλείται με κινητήρα turbodiesel. Πιθανότατα θα πρόκειται για ένα τετρακύλινδρο κινητήρα 2,2 λίτρων που εφοδιάζει και το Sorento, που συνδέεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Επιπλέον, λέγεται πως το Tasman θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας και θα πωλείται ως μονοκάμπινο και διπλοκάμπινο.

Δείτε το teaser βίντεο

citroen
KIA